Un bărbat dijn Timiş fabrica arme de vânătoare în propria gospodărie

Data publicării:
arme de vanatoare 58178300

O adevărată fabrică de arme au găsit poliţiştii în gospodăria unui bărbat din Timiş, ce face parte dintr-o grupare care fabrică ilegal armament, spun anchetatorii. O anexă a casei a fost transformată într-un atelier unde omul asambla puşti, pe care ulterior le vindea braconierilor.

Mai mult decât atât, poliţiştii aveau informaţii că un alt suspect al grupării a îngropat armele în grădină. Astfel, oamenii legii au săpat şi arat pământul în căutarea armamentului artizanal. După mai multe ore, au găsit două puşti.

Suspectul de 61 de ani a recunoscut că armele îi aparţin, dar spune că nu avea de gând să le vândă. Individul îşi ascunsese puştile în pământ după ce la începtul săptămânii a fost oprit în trafic, iar maşina i-a fost percheziţionată de un echipaj al Poliţiei Rutiere.

În total, poliţiştii au găsit trei arme neletale confecţionate de suspecţi şi 1.400 de cartuşe, dar şi un strung folosit la asamblarea puştilor. Membrii grupării au fost filaţi mai bine de un an, iar anchetatorii susţin că au suficiente probe împotriva lor.

În urma percheziţiilor, opt persoane au fost duse la audieri, fiind acuzate de constituirea unui grup infracţional organizat, nerespectarea regimului de arme şi muniţii, contrabandă şi operaţiuni ilegale cu arme şi muniţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri