Un bărbat din Brașov și-a omorât cei doi copii și soția, după care s-a predat la poliție

Data actualizării: Data publicării:
barbat crima Brasov 270318 (5)

Caz şocant în Braşov - un bărbat de 43 de ani şi-a omorât familia, după care a mers la Poliţie şi s-a predat. Şi-a ucis soţia de 42 de ani şi cei doi copii, o fată de 18 ani şi un băiat de 13 ani. Totul s-a întâmplat azi-noapte, când cei trei dormeau.

Actualizare 18:30 Bărbatul a fost dus de polițiști la audieri și le-a declarat acestora că și-a ucis soția și cei doi copii pentru că a vrut „să le salveze sufletele”. El le-a povestit anchetatorilor că a fost alcoolic și că fusese pus sub tratament, pentru a se vindeca, dar și că în copilărie, moartea tatălui său i-ar fi provocat o traumă profundă. 

Actualizare 17:30 Presa locală scrie că bărbatul ar fi fost luni la Mănăstirea Șinca, unde ar fi avut o ”o experienţă religioasă, în urma căreia a încercat să se sinucidă”. Pentru că tentativa sa a eșuat, bărbatul și-a ucis întreaga familie. 

Actualizare 16:00 - Bărbatul și-a înjunghiat soția și cei doi copii, într-un bloc din cartierul Noua, de la marginea Brașovului, unde cei patru locuiau.

Vecinii spun că nu au auzit nimic, că era o familie prosperă, bărbatul avea o firmă, iar femeia era contabila societății.


Un bărbat și-a ucis soția, în vârstă de 42 de ani, și copiii: o adolescentă de 18 ani și un băiat de 13 ani. El a mers apoi la poliție unde și-a recunoscut fapta. În urma verificărilor, autoritățile au confirmat spusele bărbatului.

El este cercetat acum pentru omor calificat.

Momentan nu se cunoaște motivul pentru care brașoveanul a recurs la acest gest.

„Se efectuează cercetarea la fața locului pentru stabilirea circumstanțelor efectuării acestor fapte. Bărbatul e în custodia polițiștilor. El s-a prezentat la secție în jurul orei 13:00. S-a constituit un dosar penal pentru omor calificat în acest caz”, afirmă Gabriela Dinu, purtător de cuvânt IPJ Brașov.

Se pare că omul acesta a avut niște probleme. Încercase să-și găsească liniștea undeva în zona unor culte religioase sau biserici. Cert e că nu a reușit să se liniștească acolo. A venit și a profitat că ceilalți membri ai familiei dormeau și a făcut ceea ce chiar nu trebuia făcut. A omorât 3 oameni care ar fi putut să se apere dacă ar fi fost în altă ipostază”, spune Dan Antonescu, expert criminolog.

„Ori omul acesta e extrem de solid și i-a sechestrat într-o cameră și n-au putut să reacționeze, ori i-a surprins în somn și sub impulsul cine știe cărui motiv i-a omorât. Nu cred că putem găsi nici cel mai mic strop de logică în acțiunea lui și de aici eu opinez către o problemă psihică”, precizează Dan Antonescu.

„E devreme pentru orice supoziție, autorii unor crime atât de feroce sunt cei care le săvârșesc într-un moment de confuzie, pe fond emoțional. După tensionare, are loc ușurarea, refularea, el realizează ce a făcut, gravitatea faptei. Mă surpinde că ei  (criminarii n.r.) acționează în zona totul sau nimic, adică între extreme: după ce a comis crima s-a predat”, afirmă Tudorel Butoi, psiholog criminalist.

„Gândul nu mai există în acel moment, gândirea rațională este înnăbușită de afect, de stările emoționale, de furie, și atunci nu mai gândește. E greu să ne imaginam cum a ucis”, adaugă psihologul pentru Digi24. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri