Un Boeing 777 a ratat aterizarea pe aeroportul din San Francisco. Cel puţin doi oameni au murit şi 180 au fost răniţi

Data publicării:
2013-07-06T202423Z 1 CBRE9651KOQ00 RTROPTP 2 USA-CRASH-ASIANA

Avionul, un Boeing 777 aparţinând companiei sud-coreene Asiana Airlines, avea la bord 291 de pasageri şi 16 membri ai echipajului. Aeronava venea de la Seul, după un zbor de 10 ore şi 23 de minute.

Martorii spun că în momentul aterizării au simţit o bubuitură puternică. Apoi, avionul a lovit pista cu coada, care s-a rupt la impact, după care aparatul s-a înclinat şi a ieşit de pe pistă. Pasagerii, chinezi, sud-coreeni şi americani, au trecut prin clipe de coşmar.

Turnul de control: „Asiana 214, San Francisco.”

Pilot: (... ininteligibil)

Turnul de control: „Asiana 214, vehiculele de urgenţă răspund. Toată lumea este pe drum.”  

În momentul în care care coada avionului a atins solul, mai mulţi membri ai echipajului, care se aflau în spatele avionului au fost, pur şi simplu, aruncaţi în gol.

"Cei aflaţi în spate au căzut toţi. Este cel mai teribil lucru pe care l-am văzut în viaţa mea", a povestiv Elliot Stone, unul dintre pasagerii aflaţi la bord.

Pasagerii au fugit din avion pe ieşirile de urgenţă.

"Când am ajuns aici, toboganele de avarie erau deja deschise şi am văzut numeroase persoane care au coborât pe ele şi s-au pus la adăpost", a declarat Joanne Hayes-White, şefa Departamentului de Pompieri.

123 de oameni au scăpat nevătămaţi

Un număr de 123 de pasageri au scăpat nevătămaţi. Pompierii au intervenit rapid şi au acoperit cu spumă aeronava în flăcări. Partea superioară a aparatului de zbor a ars aproape în întregime.

Cele două persoane care și-au pierdut viața, o femeie și o adolescentă de 16 ani, aveau cetățenie chineză.

Autorităţile au exclus ipoteza unui act terorist. Cauzele tragedie rămân deocamdată neclare.

Incidentul de la San Francisco a fost comentat la Digi24 de fostul pilot Adrian Iovan. Acesta a declarat: „Dacă nu a raportat o defecţiune, înseamnă că problema a apărut în ultima parte a aterizării şi acolo poate fi şi o vină de exploatare a avionului sau a piloţilor”.

Avionul fusese dat în folosinţă în 2006. Compania Asiana Airlines este una dintre cele mai mari companii aeriene din Coreea de Sud şi are o reputaţie foarte bună.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri