Video&Foto Un câine blocat de ape pe malul unui râu din Maramureș, recuperat de Salvamont după mai bine de 8 ore

Data publicării:
doi salvamontiști, unul dintre ei cu câinele în spate, traversează un râu învolburat
Intervenția salvamontiștilor a durat mai bine de 8 ore. Foto: Facebook/Salvamont Maramureș

Un câine care a rămas blocat într-o zonă izolată a râului Vasel, județul Maramureș, a fost salvat, luni, de salvamontiști, după o intervenție care a durat mai bine de 8 ore.

Potrivit Directorului Serviciului Jedețean Public-Salvamont Maramureș, Dan Benga, autoritățile au fost sesizate de dimineață pe pagina de Facebook de o femeie care fusese duminică în drumeție cu Mocăniţa pe Valea Vaserului că un câine este izolat pe malul unui râu, unde nu se putea ajunge din cauza accesului dificil și a debitului mare de apă.

„Cei mai inimoşi turişti aflaţi în Mocaniţă hrăneau câinele aruncându-i mâncare peste apă”, a adăugat Benga, potrivit Agerpres.

După sesizare, salvamontiștii din zona montană a Munţilor Maramureşului şi Pietrosul Rodnei s-au mobilizat imediat pentru a salva câinele.

„Cei care lucrează în zonă au confirmat faptul ca într-adevăr câinele este izolat într-o zonă în care nu există posibilitatea de a ajunge decât prin apă. În urma analizei situaţiei s-a decis intervenţia de urgenţă (datorită atenţionărilor meteo care anunţau ploi în următoarele zile existând riscul creşterii debitului de apă)”, a precizat Dan Benga.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Intervenția salvamontiștilor a durat mai bine de 8 ore

În misiunea de recuperare au plecat salvatorii montani voluntari ai SPJ Salvamont Maramureș din formația Vișeu.

Intervenția a durat mai bine de 8 ore, timp în care salvatorii au parcurs peste 16 kilometri atât motorizat, cât și la pas, intrând în apă, legați și asigurați în corzi, dat fiind debitul crescut al apei și problemelor cauzate de bolovanii și crengile din râu.

În cele din urmă, câinele a fost extras din zona în care se afla de mai mult timp.

Câinele este bine și va ajunge acasă la femeia care a semnalat cazul la Salvamont Maramureş.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri