Un deținut aflat în permisie a încercat să împiedice un furt și a ajuns la spital

Data publicării:
ambulanta-112-dsu (2)
Ambulanță. Foto: DSU

Un deținut de la Penitenciarul Rahova, care beneficia de o permisie de 24 de ore, a observat în tramvai că un bărbat încerca să-i fure unei femei din geantă telefonul mobil. Deținutul a intervenit și a semnalat tentativa de furt, iar presupusul hoț a devenit agresiv și i-a provocat o rană la nivelul capului și a urechii stângi cu un obiect ascuțit.

112
Un deținut aflat în permisie a încercat să împiedice un furt și a ajuns la spital. Călătorii din tramvai au sunat la 112

 

 

Incidentul a avut loc miercuri, în tramvaiul 32, iar deținutul a fost preluat de autoritățile penitenciarului și în prezent se află internat într-un spital din rețeaua Ministerului Sănătății.

„Mulțumim public persoanei în cauză care, prin conduita sa, a manifestat simț civic, responsabilitate și o atitudine activă împotriva unor acțiuni antisociale”, se arată într-un comunicat al Penitenciatului Rahova.

Deținutul, care executa în regim închis o pedeapsă cu închisoarea în Penitenciarul București Rahova, a beneficiat „de o recompensă cu permisiunea de ieşire din penitenciar pentru o perioada de 24 ore, în intervalul 30.01.2019 ora 10:00 - 31.01.2019 ora 10:00. În jurul orelor 10:40 , în  timp ce se deplasa către domiciliul declarat, în mijlocul de transport public (tramvaiul 32), a observat o persoana de sex masculin care încerca să  sustragă un telefon mobil din geanta unei doamne aflată in imediata apropiere. Persoana privată de libertate i-a atras atenţia victimei, precum şi bărbatului care urma probabil să comită o infracţiune, acesta din urmă devenind agresiv, l-a lovit cu un obiect contondent si ascuţit și i-a provocat o plagă tăiată la nivelul capului şi a urechii stângi”, relatează purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Rahova.

Comunicatul menționează că cei care au apelat serviciul unic de urgenţă au fost călătorii. „La fața locului s-a prezentat  un echipaj de poliţie al Secţiei 18. Deţinutul a fost preluat de către escorta penitenciarului urmând fi prezentat pentru investigaţii medicale de specialitate şi IML. Cazul a fost preluat de către Secţia 18 Poliţie urmând a se efectua cercetări specifice. Administrația penitenciarului urmărește evoluția stării de sănătate, persoana condamnată fiind internată într-un spital din rețeaua Ministerului Sănătății”, precizează comunicatul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri