Un deținut condamnat pentru viol nu a revenit la penitenciar după o zi de permisie

Data publicării:
violator disparut

Un deţinut din Penitenciarul Botoşani, condamnat la 15 ani de închisoare pentru viol, este căutat de echipe operative, după ce primise o permisie de 24 de ore în libertate, pentru că a avut un comportament corespunzător în cei nouă ani pe care i-a executat din pedeapsă, însă nu a revenit la locul de detenţie.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Botoşani, inspector Anna Maria Rotariu, a declarat, marţi, pentru News.ro, că echipe operative formate din angajaţi ai penitenciarului şi poliţişti sunt mobilizate pe teren, desfăşurând căutări în special în localitatea Ripiceni, din judeţ, unde deţinutul anunţase că pleacă după ce a primit o permisie de 24 de ore în libertate, potrivit News.ro.

"Deţinutul se afla în permisiune de ieşire cu o durată de 24 de ore, dar nu s-a mai prezentat la expirarea termenului. El a beneficiat de permisie pentru că a făcut dovada unei conduite corespunzătoare şi a desfăşurat activităţi lucrative în cei nouă ani pe care i-a executat deja din pedeapsa de 15 ani la care a fost condamnat”, a declarat Rotariu.

Conform sursei citate, deţinutul se afla la prima recompensă de acest fel.

Autorităţile au organizat şi filtre pe principalele drumuri din zona în care se presupune că s-ar afla fugarul.

Deţinutul, în vârstă de 42 de ani, are o condamnare de 15 ani pentru viol, pedeapsă pe care o executa în regim semideschis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri