Sari la conținut

VIDEO. Elev bătut crunt la liceu pentru o datorie de 2 lei

Un elev de la Liceul Tehnologic Aurel Vlaicu din Lugoj a fost bătut cu bestialitate chiar în sala de curs. Incidentul, care ar fi avut loc joi după-amiază, a fost filmat de colegi şi pus pe un site de socializare. Conducerea şcolii a demarat o anchetă internă, iar cazul este și în atenția poliţiei.

ACTUALIZARE.  Conducerea liceului a stat de vorbă cu elevii care au asistat la incident. Din spusele copiilor, se pare că principala cauză a acestor scene de violență ar fi o simplă datorie de 2 lei pe care victima o avea față de un prieten al agresorului. Acesta este repetent și nu e la prima abatere disciplinară. Și anul trecut a avut nota scăzută la purtare.

În această dimineață, elevul violent s-a întors la școală și a fost audiat de polițiști.

Conducerea liceului trebuie să stabilească și unde se afla profesorul de serviciu în momentul în care a avut loc bătaia.

Băiatul agresat a fost dus la spital, a fost consultat, dar nu a necesitat internare. Părinții intenționează să depună plângere la Poliție. Inspectoratul Județean de Poliție spune că deja s-a autosesizat în acest caz, pe baza imaginilor care au apărut în mediul online și a trimis o echipă de poliție în această dimineață la școală. Incidentul a fost filmat de colegi, care au transmis imaginile LIVE pe Facebook.


 

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Timiş, dar şi conducerea Liceului „Aurel Vlaicu” din Lugoj fac anchete, după ce un elev de clasa a IX-a fost bătut cu pumnii şi cu picioarele de alţi colegi de-ai săi, într-o sală de clasă. Incidentul, care s-a petrecut joi, într-o pauză, a fost sesizat şi Poliţiei.

Inspectorul-şef al ISJ Timiş, Aura Danielescu, a declarat pentru Digi24 că cea mai drastică sancţiune care i se poate aplica elevului bătăuş ar fi nota 1 la purtare, ceea ce ar implica repetarea clasei. Elevul din clasa a IX-a este deja repetent.


 

Incidentul s-a petrecut joi, în pauza de la ora 13.00, la Liceul „Aurel Vlaicu” din municipiul Lugoj, potrivit News.ro.

Din înregistrarea postată pe internet reiese că elevii implicaţi s-au pregătit special ca să filmeze bătaia, înainte de scena violentă ei aranjând mobilierul. În imagini se vede cum un băiat îi dă altuia câteva palme, îl împinge de perete, apoi începe să îl lovească puternic, cu pumnii, până victima cade. Agresorul însă nu se opreşte şi îl loveşte pe cel căzut cu picioarele. Apare apoi un alt băiat care pare că încearcă să îl oprească pe atacator, după care vine un altul, care îl loveşte şi el pe cel bătut.

Totul se întâmplă sub privirile altor elevi prezenţi în sala de clasă unde are loc agresiunea.

„Incidentul s-a petrecut la clasa a IX-a profesională, iar agresorul este un elev de clasa a IX-a care a mai fost repetent. Sancţiunea maximă ce se poate aplica unui elev este exmatricularea, însă în acest caz nu este posibilă, potrivit regulamentelor şcolare. Exmatricularea se poate aplica la clasele a XI-a şi a XII-a, nu şi la clasa a IX-a. Considerăm că trebuie stabilită implicarea elevilor, iar cei vinovaţi pot avea nota scăzută la purtare, aceasta putând să ducă la repetenţie”, a declarat Aura Danielescu pentru News.ro.

Inspectorul-şef al ISJ Timiş a mai spus că se face o anchetă în unitatea şcolară pentru a se stabili şi unde era profesorul de serviciu în momentul agresiuni.

„Cel mai vinovat este elevul care a aplicat loviturile. Elevul trebuie sancţionat cu sancţiunea maximă”, a mai spus Danielescu.

Potrivit Aurei Danielescu, conducerea liceului din Lugoj unde a avut loc agresiunea urmează să depună o plângere la Poliţie. De altfel, conducerea unităţii şcolare a informat-o pe şefa ISJ Timiş că încă de joi seara Poliţia a fost înştiinţată verbal de acest eveniment, iar în cursul zilei de vineri urmează să fie depusă o sesizare oficială.

(Surse: Digi24, News.ro)

Pe aceeași temă