Video&Foto Un elicopter Black Hawk american a aterizat forţat în piaţa Charles de Gaulle. Zborurile de Ziua Aviației au fost anulate

Data actualizării: Data publicării:
elicopter kiseleff
Un elicopter militar american a aterizat forțat în Piața Charles de Gaulle.

Un elicopter aparținând Armatei americane a trebuit să aterizeze forțat în nordul Bucureștiului, în Piața Charles de Gaulle, chiar pe șosea, unde a doborât stâlpi de iluminat.

ACTUALIZARE Au fost anulate zborurile de Ziua Aviației, după incidentul de joi, când un elicopter militar a aterizat forțat în Piața Charles de Gaulle, a transmis Constantin Spînu, șeful Direcției Informare și Relații Publice din cadrul Ministerului Apărării Naționale.

Ordinul a fost dat de generalul maior Viorel Pană, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene din România, iar anunțul a fost făcut de generalul de brigadă Constantin Spînu. Potrivit acestuia, nu vor mai fi survolări ale aeronavelor de Ziua Aviației.

Ceremonia se va ține prin depunere de coroane de flori de la Monumentul Aviatorilor.

Avionul militar care a aterizat forțat va fi luat pe un trailler și va fi dus la Baza Mihai Kogălniceanu, unde va fi expertizat, potrivit Mediafax.

VIDEO. Momentul în care un elicopter Black Hawk american aterizează forţat în piaţa Charles de Gaulle

ACTUALIZARE Șeful Statului Major al Forțelor Aeriene a anulat evenimentele de Ziua Aviației, după incidentul care a implicat aterizarea forțată a unui elicopter american Black Hawk, care participa la antrenamentele pentru această zi, au declarat surse pentru Digi24.

La ceremonia de pe 20 iulie urma să participe și președintele Klaus Iohannis.

Totodată, și Ambasada SUA a transmis că lucrează cu autoritățile române pentru rezolvarea situației.

“Ambasada SUA a luat cunoștință de incident și urmărește îndeaproape evoluțiile. Înțelegem că nu au existat răniți. Lucrăm alături de partenerii noștri români pentru rezolvarea situației și vom furniza informații actualizate pe măsură ce vor deveni disponibile”, arată un comunicat al biroului de presă.

Elicopterul de tip Black Hawk participa la pregătirile pentru Ziua Aviației, care va avea loc pe 20 iulie.

Aparatul, care făcea parte dintr-un grup de elicoptere, poate fi văzut în imagini cum pierde din altitudine şi aterizează forţat pe unul dintre principalele bulevarde din Capitală (Bulevardul Aviatorilor), în Piața Charles de Gaulle.

Pe lângă stâlpii prăbușiți, se poate vedea și o dubă puțin avariată. Totodată, o altă mașină a fost avariată de unul din stâlpii căzuți.

VIDEO Șoferul unei mașini avariate, după aterizarea forțată a unui elicopter Black Hawk: „Am încercat să accelerez cât am putut”

Elicopterul Black Hawk al armatei SUA este o aeronavă de transport. Acesta efectua un zbor de antrenament. În cadrul antrenamentului, ceva nu a mers bine iar aparatul de zbor a fost nevoit să aterizeze.

Nu au fost victime.

Militarii americani și polițiștii români fac verificări la fața locului. Se va forma o comisie de specialiști la nivelul armatei americane pentru a stabili care a fost exact cauza.

Elcopterul Black Hawk este o aeronavă folosită de foarte mulți ani de armata SUA. Piloții americani se bazează foarte mult pe acest tip de aeronavă.

Pe Bulevardul Kiseleff, traficul este blocat.

Un alt incident în care a fost implicat acest tip de elicopter american a fost în zona Dobrogei în urmă cu mai bine de o lună, când a fost tot o aterizare forțată. În timpul unui exercițiu militar NATO, aparatul aterizase de urgență pe un câmp.

Sursa foto: amator
Sursa foto: amator

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri