Un fotograf român a fost arestat în Mexic

Data publicării:
0412 20foto 20roman-36714

Fotograful a fost arestat în timp ce fotografia incidentele de stradă din Mexic, potrivit unui comunicat al Agenției de Monitorizare a Presei – ActiveWatch: „Din informațiile obținute de FreeEx în urma discuțiilor cu familia lui Mircea Topoleanu, se pare că acesta a fost bătut de poliția mexicană, iar aparatul foto i-a fost smuls din mână și confiscat”.

Mircea Topoleanu se află în prezent încarcerat într-o celulă împreună cu alte câteva zeci de deținuți, fiindu-le refuzat dreptul la un avocat.

FreeEx a semnalat deja cazul partenerilor de la Reporteri fără Frontiere (RSF) și altor organizații de protecţie a drepturilor jurnaliștilor din Mexic.

ActiveWatch a sesizat luni Ambasada României din Mexic, căreia îi cere să facă toate eforturile necesare pentru eliberarea fotografului Mircea Topoleanu, arată comunicatul Agenției.

„Este un coșmar, nu numai pentru mine, ci pentru sute de familii de aici”

Agenția de Monitorizare a Presei – ActiveWatch a făcut publică luni după-amiază scrisoarea primită de la sora fotografului Mircea Topoleanu:

„Fratele meu a fost arestat de poliția mexicană din Mexico City, Poliția secția 50 (El Bunker) de aseară. I-am găsit un avocat, dar n-a reușit să-l ajute, pentru că a fost forțat să ia un avocat din oficiu care asistă mai mult de 30 de persoane cu declarațiile.

El este un fotograf liber profesionist român și făcea fotografii la un protest când poliția l-a atacat, bătut, i-a confiscat echipamentul fotografic și l-au dus în închisoare.

Sunt în jur de 40 de bărbați într-o cameră mică de cinci metri patrati, nu au nici baie privată, sunt tratați mai rău decât criminalii și violatorii.

Este un coșmar, nu numai pentru mine, ci pentru sute de familii aici, în Mexico City. Vă rugăm să ne ajutati prin distribuirea acestui mesaj pentru ca oamenii să știe ce se întâmplă și să încerce să ajute.

Vă mulțumim și sperăm că această țară nu va mai fi pătată de sânge.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri