Un licean a intrat în şcoală cu şase cuţite asupra lui şi a recurs la ameninţări grave

Data publicării:
masina de politie_fb
Foto: Poliția Română

Incident grav, într-un liceu din Harghita. Un elev de clasa a noua a intrat în şcoală cu şase cuţite asupra lui, iar apoi s-a închis într-una dintre toalete, de unde a ameninţat că va da foc școlii. Grav este că liceul nu are nici măcar un paznic. După ce au încercat în zadar să negocieze cu băiatul, câţiva elevi au spart uşa şi l-au dat pe mâna autorităţilor. Băiatul le-a spus poliţiştilor că a recurs la acest gest extrem pentru că nu s-a adaptat trecerii de la gimnaziu la liceu.

Cu şase cuţite asupra lui, elevul de clasa a noua a intrat nestingherit în liceul din Corbu.

Petre Gârbea - inspector şef al ISJ Harghita: „A intrat copilul cu geantă cu tot şi după un timp a făcut gălăgie: că el s-a închis în WC, că se sinucide, că dă foc şcolii”.

Romeo Focşa Ţepeş - primarul comunei Corbu: „Nu avem pază în şcoală. Avem pază în comună, în şcoală nu avem. Pentru că nici nu am avut incidente până în momentul de faţă”.

Mai bine de 20 de minute, directoarea şcolii şi câţiva elevi au încercat să îl convingă pe băiat să renunţe la gestul necugetat.

Mirela Laurenţiu - directoarea liceului din Corbu: „Am început să vorbim cu copilul. Copilul ne-a spus că el se simte într-o lume a lui şi noi nu ne încadrăm în lumea respectivă”.

Însoţit de diriginte, adolescentul a fost trimis la spital pentru a fi consultat de un medic.

Medic la Spitalul din Topliţa: „A fost consultat de medicul de gardă, care a decis transferul lui la Târgu-Mureş. Noi nu avem compartiment de neuropsihiatrie infantilă”.

Anchetatorii cred că problemele adolescentului ar fi pornit după ce părinţii lui, care lucrează în străinătate, s-au despărţit. De atunci, copilul a rămas în grija bunicii şi făcea naveta 20 de kilometri până la liceul din Corbu.

Mirela Laurenţiu - directoarea liceului din Corbu: „Am vorbit eu cu mama care este plecată în Franţa. Mama ne-a spus că nu ştia de aşa ceva. El este un copil... ne-a spus că este un copil retras şi timid”.

Petre Gârbea - inspector şef al ISJ Harghita: „Avea nişte probleme comportamentale, probleme de atitudine. Consilierul psiholog al şcolii a avut câteva şedinţe de consiliere cu el.”

În faţa poliţiştilor, băiatul a spus că nu s-a putut acomoda la noua şcoală.

Gheorghe Filip - purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita: „Acesta acuză, pe de-o parte, dificultatea adaptării trecerii de la şcoala generală la liceu, iar pe de altă parte dificultatea adaptării acestei unităţi de învăţământ”.

Liviu Marian Pop - fost ministru al Educației: „O mare problemă a elevilor cu acest tip de comportament ia naștere din problemele de familie. Acolo avem nevoie de mai multă consiliere, la nivelul familiei”.

Comisii de anchetă s-au constituit atât la nivelul Inspectoratului Școlar, cât și la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri