Un milion de euro pentru reorganizarea Complexului Energetic Oltenia

Data publicării:
2012---anul-infiintarii-Complexului-Energetic-Oltenia--Retrospectiva-

 

Licitaţia pentru aceste servicii va fi anunţată zilele următoare, iar contractul ar urma să fie încheiat pe o perioadă de doi ani. Firma trebuie să facă o evaluare a companiei şi să propună soluţii pentru eficientizarea activităţii. O primă reorganizare a avut loc deja şi a constat în disponibilizarea a 3.000 de angajaţi. Decizia a fost luată sub presiunea Fondului Monetar Internaţional. În 2014, Complexul Energetic Oltenia a înregistrat pierderi de 700 de milioane de lei.

Andrei Gerea, ministrul Energiei: „Trebuie continuată eficientizarea companiei, acesta e şi rostul acelei analize făcute de acel consultant care va fi selectat şi aşa vom avea o companie care să fie profitabila oricând şi să poată sta în piaţă oricând”.

Laurenţiu Ciurel, manager privat CEO: „A fost la început o intenţie de a face o consultanţă redusă, după care Consiliul de Supraveghere, Comisia Europeană, discuţii au fost şi cu Fondul Monetar, au cerut să obligăm acea firmă de consultanţă care emite nişte opinii să se implice şi în implementarea acelor opinii”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri