UN MINISTER. Condiţia pusă de UDMR pentru participarea la guvernare

Data publicării:
kelemen 20h 20resize 20mediafax 20foto 20raul 20stef-38799

Participarea la guvernare alături de USL înseamnă ministru, nu secretar de stat şi directori şi şefi de agenţii. Şi acestea sunt importante, dar de aici să pornim, o colaborare cu miniştri”, a spus liderul UDM.

Potrivit acestuia, altă opţiune este opoziţia, dar din opoziţie nu va exista dialog şi nu pot fi implementate proiectele UDMR.

A treia opţiune nu o văd - sprijinirea USL în Parlament cu voturile noastre -, pentru că ei nu au nevoie de voturile noastre. Trebuie să decidem dacă vrem să avem un cuvânt de spus, să fim prezenţi acolo unde se iau decizii, deşi matematic nu este nevoie de voturile noastre, să ne hotărâm astfel încât cuvântul nostru să se facă auzit. Trebuie să vedem ce este mai bine pentru UDMR şi pentru maghiarii din Transilvania, să luăm o decizie responsabilă, bazată pe înţelepciune”, a spus Kelemen.

Acesta a adăugat că UDMR trebuie să se gândească ce poate face cu rezultatele obţinute la alegeri, cum să fie prezentă pe scena politică astfel încât să nu fie ştirbite drepturile comunităţii maghiare, ca tot ceea ce s-a obţinut să nu fie diminuat, ca restructurarea regională să nu lezeze interesele comunităţii maghiare.

„Să nu stăm departe de locul în care se iau decizii”, a conchis Kelemen Hunor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri