Un nor de praf din Sahara a ajuns peste România

Data publicării:
nor de praf

De mâine va intra în vigoare o atenționare meteo pentru toată țara de ploi, vijelii și grindină. Această informare meteorologică este valabilă de mâine de la ora 10:00 și până vineri la ora 18:00. Cantitaățile de apă pot fi mai importante, local peste 25 de litri pe metru pătrat. Ploile vor începe din această seară în vestul și sud-vestul țării, iar pe parcursul zilei de mâine se vor extinde treptat în toate regiunile, ultimele zone în care vor ajunge acestea vor fi Moldova și Dobrogea, spre seară.

Pe parcursul zilei de vineri vor fi manifestări de instabilitate atmosferică în toate regiunile.

Mâine, scăderea de temperatură se va resimți în vestul și nord-vestul țării, unde temperaturile vor porni de la 19-20 de grade Celsius, în continuare vor fi până la 30 de grade în lunca Dunării, iar de vineri scăderea de temperatură în toată țara.

„În nordul Africii a fost o furtună de praf, particulele au fost ridicate în straturile superioare ale atmsoferei, preluate de circulația atmsoferică, aceasta fiind sudică și sud-vestică, a adus și peste pensinsula Balcanică astfel de particule. Nu de multă vreme chiar și pe sudul țării noastre este prezent un astfel de nor. Este posibil în cursul nopții, deoarece așteptăm ploi în vest și sud-vest, acest praf să ajungă și pe sol, însă nu trebuie să ne îngrijoreze pentru că nu afectează viața, dar după aceea va trebui să spălăm geamuri, mașini, tot ce este la nivelul solului, pentru că pe măsură ce se extind ploile praful care va mai rămâne în atmsoferă va trebui să cadă în cele din urmă la nivelul solului”, a explicat meteorologul Meda Andrei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri