Un nou incident dezvăluie lipsa dotărilor ISU. Bloc evacuat la Ploiești din cauza mirosului de gaze, autospeciala a venit după trei ore

Data actualizării: Data publicării:
autospeciala in fata unui bloc noaptea
Locatarii unui bloc din Ploiești au fost evacuați după ce în imobil s-a simțit un miros puternic de gaz Foto: captură video Digi24

Un nou incident ridică problema dotărilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Un bloc a fost evacuat sâmbătă după-amiază în Ploiești după ce locatarii au anunțat că simt miros puternic de gaze. Fiind pericol de explozie, pompierii au decis să-i scoată din locuințe pe toți locatarii. În total, 34 de persoane.

Primele măsurători făcute la blocul evacuat din Ploiești nu au identificat scurgeri de gaze, astfel că specialiștii au decis să închidă ușile și toate gurile de aerisire, după care să reia măsurătorile. Nici acestea nu au scos la iveală gaze.

În astfel de situații, e necesară intervenția unui echipaj special care să detecteze sursa pericolului chimic. Autospeciala respectivă a ajuns însă la locul intervenției la mai bine de trei ore de la momentul alarmării, pentru că Inspectoratul județean Prahova nu are în dotare un astfel de echipament. Autospeciala a trebuit să vină direct de la Comandamentul din Ciolpani. Chiar și așa, distanța până la Ploiești ar fi putut fi parcursă în câteva zeci de minute, dacă echipajul special ar fi fost solicitat la începutul intervenției, și nu în peste 3 ore.

Incidentul a fost semnalat inițial la ora 16:47, primele echipe au sosit destul de repede, dar autospeciala cu dotări speciale pentru pericol chimic a venit de la Ciolpani abia în jurul orei 20:00.

„Inițial, au fost efectuate măsurători cu detectorul multigaz pe care noi îl avem la subunitatea din Ploiești. Sursa nu a fost identificată. S-a solicitat în sprijin și echipaje de la unitatea distribuitoare care asigură alimentarea cu gaze, pentru că nu se știe dacă este un miros de gaze sau poate fi miros de la canalizare sau alte conducte”, a declarat pentru Digi24 Raluca Vasiloaie, purtător de cuvânt al ISU Prahova. Întrebată după cât timp s-a făcut solicitarea utilajului special de la Ciolpani, ea a spus că nu știe cu exactitate și trebuie să verifice.

În cele din urmă, oamenii evacuați din bloc s-au întors în locuințe, sâmbătă seara, după ce măsurătorile nu au identificat scurgeri de gaze periculoase. În tot acest timp, au stat în microbuzele ISU și în ambulanțele SMURD. Nimeni nu a avut nevoie de prim-ajutor. Totuși, zona va fi monitorizată pe parcursul nopții de către echipaje ale distribuitorului de gaze.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri