Un nou-născut a fost abandonat în faţa Spitalului Judeţean din Oradea

Data publicării:
27 2001bebelusabandonat-46043

Puțin după miezul nopții, o angajată de la recepția spitalului a auzit zgomote între ușile glisante de la intrare. Când a ieşit să verifice despre ce este vorba, nu i-a venit să creadă: un nou-născut era abandonat într-o plasă. Trupul micuţ era înfăşurat într-o pătură.

Medicii de gardă spun că băieţelul, care cântăreşte trei kilograme, a avut noroc pentru că a fost lăsat între ușile glisante, unde temperatura nu scade sub zero grade.

„La prima vedere, copilul pare clinic sănătos. A fost într-o hipotermie ușoară și a fost transportat cu ajutorul colegilor de la SMURD la maternitate”, spune Dacian Juca, medic UPU-SMURD.

Polițiștii care anchetează cazul cred că mama copilului abandonat a născut în afara maternității cu doar câteva ore înainte de a-l părăsi, iar la naștere a fost asistată de persoane necalificate. Ei vor verifica înregistrările surprinse pe camerele de luat vederi din spital pentru a descoperi cine a adus nou-născutul.

Polițiștii orădeni fac apel la toate persoanele care ar putea deține orice fel de informații despre caz, să apeleze numărul de telefon 112.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri