Un orădean a găsit 300.000 de euro falși. El a vrut să plătească o porție de mici cu 50 de euro

Data publicării:
54327a4a682ccf1390f403ad

Alerta a fost dată de un vânzător care avea un stand cu bere, friptură la grătar şi mititei într-o zonă unde se organizau Zilele Oraşului. Un bărbat a vrut să plătească mâncarea cu o bancnotă de 50 de euro. Omul, care aflase de fabrica de bani falşi a Mafiei, a anunţat imediat poliţia. Un echipaj care era în zonă l-a luat la întrebări pe suspect, iar acesta a recunoscut că are 300.000 de euro ascunşi într-o baracă, la periferia Oradei.

Bărbatul care şi-a trăit toată viaţa printre ciulini şi gunoaie, într-o cocioabă de lut dărăpănată, a crezut că i-a pus Dumnezeu mâna în cap când a găsit mormanul de bani la ghena de gunoi din spatele unui bloc. A luat bancnotele şi le-a ascuns într-o găleată de vopsea, acolo unde le-a găsit Poliţia, când au venit să percheziţioneze locul.

Cel care a găsit banii falşi aruncaţi de mafioţi la groapa de gunoi s-a gândit imediat să profite. S-a dus să cumpere mici.

„Unul a vrut să schimbe 50 de euro, atâta tot, dar poliția a fost pe fază și l-a luat pe sus. Aici, chiar aici”, spune un comerciant.

Imediat, rudele bărbatului au încercat să distrugă probele care îi acuzau.

„Le-o dat foc copiii... cam o plasă”, spune unul dintre vecini.

Anchetatorii le recomandă angajaţilor de la magazine şi case de schimb valutar să fie foarte atenţi când un client vrea să achite cumpărăturile cu bancnote de 50 şi de 100 de euro.

„Era de așteptat să fie asemenea tentative de plasare a bancnotelor falsificate”, declară Violeta Fotache, specialist DIICOT la Biroul de Presă.

Fabrica de bani falşi de la Oradea a fost descoperită acum două săptămâni. Anchetatorii români şi italieni au capturat atunci aproape 30 de milioane de euro contrafăcuţi, care urmau să ajungă la gruparea mafiotă Camorra. La doar o zi după operaţiune, bancnotele tipărite într-o hală de la marginea oraşului au început să circule la Oradea. Un taximetrist a reclamat la poliţie că fost plătit cu o hârtie falsă de 50 de euro, iar mai mulţi colegi ai lui au văzut tineri care vindeau bancnote cu 80 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri