Zeci de mii de oameni au rămas fără apă

Data actualizării: Data publicării:
apa bacau

Cei aproape 150.000 de oameni care locuiesc în Bacău nu mai au apă la robinete, de sâmbătă dimineaţă. A fost atat de frig, încât conducta principală de alimentare s-a spart, iar autoritatile spun că repararea ei ar putea să dureze cel puţin două zile. Aceeaşi problemă e şi la Râmnicu Vâlcea, dar şi în alte cinci localităţi vecine, unde oamenii fie nu au apă deloc, fie au presiune minimă la robinete. De vină este tot o avarie la o conductă importantă, iar cei de la compania de apă spun că problema va persista şi duminică.

Sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 9:00, toţi cei 150.000 de locuitori din Bacău au rămas fără apă. Cum nimeni nu se aştepta la asta, la izvoare s-au format cozi uriaşe.  Oamenii s-au dus cu bidoanele la izvoarele şi cişmelele din oraş. 

Problema a pornit de la o conductă veche de 26 de ani, care a îngheţat şi s-a spart.

Rădulescu Petruş, director general interimar la Compania de Apă Bacău: „Este un tronson vechi realizat dintr-un tub de beton comprimat la o calitate foarte proastă. Sperăm ca în cursul nopţii de duminică spre luni să pornim la umplerea instalaţiei, iar în cursul zilei de luni să ajungem la o furnizare de program normal”.

Cosmin Necula, primar: „Conductele sunt foarte vechi, nu au fost înlocuite de 26 de ani. Municipiul Bacau nu are sistem de rezervă de apă, sistemul de rezervă de apă a început să fie proiectat în august”.

Dacă avaria nu va fi rezolvată la timp, cinci şcoli, o grădiniţă şi o creşă vor rămâne închise luni şi marţi, pentru că nu vor avea căldură. Pompierii urmează să distribuie apă potabilă în mai multe puncte din Bacău.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri