Foto Un parapantist a căzut de la 40 de metri după ce s-a agățat în cablurile Telecabinei din Poiana Brașov

Data actualizării: Data publicării:
interventie salvamont parapantis brasov
Un parapantist care a rămas agăţat în cablurile Telecabinei din Poiana Braşov a căzut de la 40 de metri și a fost transportat de Salvamont. Foto: Salvamont Poiana Brasov

Salvamontiştii braşoveni au intervenit duminică pentru salvarea unui parapantist, care a rămas agăţat în cablurile Telecabinei mici din Poiana Braşov, la aproximativ 40 de metri înălţime.

Un parapantist a rămas agățat de cablul tractor al telecabinei Kanzel din Poiana Brașov.

Vântul puternic a desprins aripa de pe cablu şi parapantistul a căzut, însă nu a suferit răni grave.

„În cădere, aripa de speed fly s-a deschis parţial şi împreună cu stratul de zăpadă s-a reuşit să se mai atenueze căderea”, precizează Salvamont, pe Facebook.

Salvamontiştii au imobilizat victima într-o saltea cu vacuum şi au transportat-o cu targa akja în staţiune pentru a fi preluată de o ambulanţă şi transportată la spital pentru un control de specialitate.

Bărbatul are 49 de ani şi a suferit mai multe traumatisme la nivelul coloanei şi bazinului, a precizat ISU Braşov, citat de Agerpres.

Potrivit Salvamont, bărbatul a rămas agăţat în cablurile Telecabinei mici din Poiana Braşov între pilonul 3 şi 4, la circa 200 de metri de pilonul 4 şi la aproximativ 40 de metri înălţime.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri