Un pasager violent în timpul zborului, trimis în judecată

Data publicării:
avion-1

Cursa Bruxelles - Bucureşti urma programul obişnuit când, la intrarea în spațiul aerian românesc a avut loc un incident. Un pasager a devenit violent când însoţitoarele de bord au refuzat să îi mai vândă băutură. De asemenea, bărbatul i-a ameninţat şi pe călătorii care încercau să îl calmeze, iar echipajul a considerat că este prea periculos să continue zborul cu un individ furios la bord.

„În momentul în care există un incident de genul, cineva consumă alcool şi devine brusc recalcitrant, primii care intervin sunt membrii de cabină, însoţitorii de bord, fireşte anunţă echipajul”, a precizat pilotul Iulian Irimia.

Anchetatorii spun că după ce avionul a aterizat pe Aeroportul din Timişoara, a fost nevoie de intervenţia poliţiştilor pentru ca bărbatul să poată fi liniştit.

Aşa că în loc să ajungă la Bucureşti, zeci de oameni s-au trezit la Timişoara, iar compania aeriană spune că a pierdut 10.000 de euro pentru că nu a respectat programul de zbor. Aşa s-a ajuns la proces. Primul din România în care un român este dat în judecată pentru infracţiuni comise la înălţime, spun anchetatorii.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara au finalizat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului sub aspectul săvârşirii de acte de violenţă fizică şi psihică asupra personalului navigant aflate la bordul unei aeronave civile în zbor”, a declarat procurorul Lavinia Camelia Dumitrescu.

Pasagerul cu pricina nu a putut fi contactat, iar reprezentanţii companiei aeriene au refuzat să ofere un punct de vedere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri