Un patinoar din Arad, care a costat 1,2 milioane de euro, este nefuncțional din cauza instalației de răcire

Data publicării:
patinoar

Primăria a încercat să recupereze din pierdere şi a pus gazon artificial pe patinoar, în speranţa că va putea închiria locul drept spaţiu pentru petreceri, pe timpul verii. Fără succes.

O zi de distracţie la patinoarul construit de primărie în anul 2006 depinde mai mult de capriciile vremii decât de instalaţia de făcut gheaţă. În loc să funcţioneze cinci luni pe an cum a fost plănuit iniţial, patinoarul poate fi folosit câteva săptămâni pe sezon. Atât de rar încât arădenii au şi uitat de el.

Cu toate că iarna și-a intrat în drepturi de aproape două săptămâni la Arad, iar apa îngheață în mod natural, patinoarul artificial tot nu funcționează. Primaria se pregătește să-l deschidă abia în acest sfârșit de săptămână, dacă va fi suficient de frig.

„Patinoarul depinde de conditiile meteo, fiind un patinoar descoperit trebuie să existe niște temperaturi mai scăzute pentru a putea fi menținut în funcțiune”, spune Corina Drăghici, purtător de cuvânt al Primăriei Arad.

Reprezentanții firmei care a realizat lucrările au refuzat să dea explicații în fața camerei. Au spus însă că din punctul lor de vedere, instalația functionează optim. Oficial, patinoarul din Arad ar trebui să ţină gheaţa până la o temperatură exterioară de plus 10 grade. În realitate însă, pe vreme însorită, gheaţa se topeşte şi la plus două grade.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri