Un pont primit de la autoritățile române a salvat viața a 17 oameni. Ce au descoperit polițiștii maghiari într-un tir turcesc

Data actualizării: Data publicării:
Migranții, în mare parte din Bangladesh, intenționau să ajungă în Italia și Germania. Sursa foto: Poliția de Frontieră

Un pont primit de polițiștii din Ungaria de la autoritățile române a dus la salvarea a 17 migranți găsiți înghesuiți într-un tir fără ventilație, cu numere de înmatriculare turcești.

Poliţia ungară a descoperit 17 migranţi înghesuiţi într-un spaţiu închis, fără ventilaţie adecvată, când au oprit un tir cu numere de înmatriculare turceşti în apropierea graniţei de sud a ţării, relatează vineri Reuters.

Migranţii - 16 provenind din Egipt şi unul din Libia- au avut nevoie de îngrijiri medicale imediat, a precizat poliţia pe site-ul său web, indicând că doar o acţiune rapidă în urma unui pont primit de la autorităţile române le-a salvat acestora viaţa.

Poliţia ungară a declarat că a oprit maşina joi, în apropiere de localitatea Kistelek, şi a chemat ambulanţe pentru migranţi, reţinându-l pe şofer, cetăţean turc.

În februarie, 18 migranţi afgani au fost găsiţi morţi într-o furgonetă abandonată pe un drum lăturalnic în apropiere de capitala bulgară Sofia.

Mii de persoane care fug de război şi de sărăcie din Orientul Mijlociu, Africa şi Asia încearcă să se deplasează pe rute terestre prin Balcani în Europa.

Ungaria a ridicat un gard la graniţa sa de sud cu Serbia, dar ruta prin Ungaria spre Europa de Vest rămâne una populară printre migranţi. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri