Un preot din Constanţa a dat de pomană Biserica Sfântul Mina, în care slujea

Data publicării:
1902 20biserica-50399

Potrivit reprezentanţilor Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Nicolae Picu, paroh al Bisericii Sfântul Mina, a înstrăinat clădirea bisericii şi oficiul parohial către o asociaţie în care acesta era membru. Legea prevede însă că, odată sfinţite, lăcaşele de cult trec în administraţia bisericii şi nu pot fi trecute în proprietatea privată a altor persoane fizice sau juridice.

Biserica Sfântul Mina din Constanţa | wikipedia.org

Cercetările în cazul preotului Nicolae Picu au început încă din toamna anului trecut, mai spun reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului. În prezent, parohul este suspendat din funcţie, fiind deferit Consistoriului Eparhial cu propunerea caterisirii, ceea ce înseamnă că nu va mai putea sluji niciodată şi va fi exclus pentru totdeauna din Biserica Ortodoxă Română.

În acelaşi timp, au fost demarate procedurile necesare şi acţiunile legale în instanţă pentru recuperarea bunurilor înstrăinate.

Enoriaşii intervievaţi de reporterul Digi24 dezaprobă total fapta preotului.

La aceeaşi biserică a slujit şi preotul Valeriu Roman, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Tomisului, care a fost suspendat din funcţie în urmă cu mai puţin de o lună, după ce a provocat un accident în care au fost răniţi doi copii. Valeriu Roman conducea un autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 2,45.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri