Un primar acuză că i-a dispărut o avere din bancă

Data publicării:
adrian balanescu 1

Primarul localităţii Plopu, din judeţul Prahova, Adrian Bălănescu, a făcut plângere la poliţie, după ce nu a mai găsit în bancă sumele de puse - 400.000 de lire sterline, câteva mii de dolari canadieni, aproximativ 100.000 de euro, 100.000 de dolari americani, patru milioane de lei, și kilogramul de aur, format și bijuterii și lingouri, lăsat în grija instituției financiare.

La aceeași bancă, poliţiştii din Prahova au deschis o anchetă după ce un bărbat a reclamat, joia trecută, că dintr-o cutie de valori din incinta unei bănci din Ploieşti i-au dispărut mai multe bunuri, dar şi o sumă de bani.

În ultima declarație de avere afișată, datată în 2011, Adrian Bălănescu nu menționase că deține sumele de bani care ar fi dispărut din bancă. Alesul local nu a dat deocamdată declarații presei pe această temă.

Explicațiile băncii

Reprezentanții băncii au răspuns solicitării făcute de reporterii Digi24 cu privire la acuzațiile clientului de la Agentia Raiffeisen Bank din Ploiești.

„Raiffeisen Bank a pus la dispoziția Poliției toate probele necesare și acordă tot sprijinul anchetei în derulare. Este și în interesul nostru, al băncii, să clarificăm această situație și avem încredere că vom avea un răspuns în cel mai scurt timp. Reamintim faptul că aceste casete de valori nu se pot deschide doar cu cheia băncii, ci este necesară, de asemenea, și cheia clientului”, au transmis reprezentanții băncii.

Conform procedurii standard de funcționare privind fluxul de acces la căsuțele de valori, doar clientul deține cheile, banca neavând acces la conținutul unei căsuțe închiriate, au explicat reprezentanții băncii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri