Un primar în biroul Elenei Ceaușescu

Data publicării:
birou primar

Ăsta are 26 de ani, 25 de ani, să zicem. Este într-o perfectă stare. Nu are nicio fisură. Este sculptat în masivitatea lemnului, nu aplicate.”

Mobilierul în stil renascentist din biroul primarului din Sângeorz- Băi are valoare istorică. A fost comandat de Elena Ceauşescu, în 1989, de la o fabrică de mobilă din Târgu Mureş. Piesele din lemn masiv de paltin sunt mândria edilului.

Traian Ogâgău , primarul orașului Sângeorz Băi: „L-am văzut, mi-a plăcut, l-am luat. Mă mândresc cu el şi este al meu personal, să știe și lumea, nu l-am cumpărat din bani publici.”

Pentru că a venit Revoluţia, mobila n-a mai ajuns la soţia fostului dictator.

Traian Ogâgău, primarul orașului Sângeorz Băi: „Am avut norocul să dau peste el într-un depozit la o doamnă de afaceri din Bistrița care l-a folosit expunându-l la multe saloane de mobilă din Rusia și peste tot Estul Europei. Mobilierul acesta a fost 2000 de euro. El nou costă 15000 de dolari.”

Am rămas foarte uimită. Are un aspect foarte plăcut.”

***

E ceva normal ca pentru o primărie de oraș sa fie și un mobilier pe măsura.”

Bianca Şomlea, reporter Digi 24: „Primarul din Sângeorz Băi a cumpărat,în urma cu câţiva ani, şi casa de protocol a soților Ceaușescu din Bistrița. A renovat-o fără să îi modifice stilul și a transformat-o astăzi în restaurant şi galerie de artă.”

În ciuda acestor achiziţii, edilul insistă că nu se numără printre nostalgicii regimului comunist.

Traian Ogâgău, primarul orașului Sângeorz Băi: „Să nu uităm istoria, că riscăm să repetăm.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri