Un român acuzat că a furat din Spania obiecte în valoare de 4,7 milioane de euro, prins la Constanța

Data publicării:
politisti mascati

Un bărbat de 29 de ani, urmărit internaţional pentru că ar fi sustras obiecte de lux, bijuterii şi ceasuri în valoare de 4,7 milioane de euro, dintr-un magazin din Spania, a fost depistat depistat de poliţiştii constănţeni şi a fost reţinut, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa într-un comunicat remis miercuri Agerpres.

Bărbatul în cauză, în vârstă de 29 de ani, din municipiul Constanţa, pe numele căruia autorităţile spaniole au emis mandat european de arestare, este acuzat de furt calificat şi constituirea unui grup infracţional organizat.

„Cel în cauză a fost dat în urmărire internaţională pentru comiterea unor infracţiuni de furt calificat şi constituirea unui grup infracţional organizat, acesta sustrăgând dintr-un magazin, din Spania, mai multe obiecte de lux, precum ceasuri şi bijuterii, în valoare de 4.700.000 de euro”, se precizează în comunicat.

Bărbatul a fost depistat pe 24 iulie şi a fost reţinut pentru 24 de ore, el fiind introdus în arestul IPJ Constanţa.

Pentru depistarea persoanei urmărite internaţional, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - Inspectoratul General al Poliţiei Române. La acţiune au participat şi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale Constanţa.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri