Un sucevean a dat foc mai multor case din sat pentru că se certase cu rudele. Bărbatul a fost internat la psihiatrie

Data publicării:
incendiu
Pompieri care intervin la un incendiu. FOTO: Facebook ISU BIF

Un bărbat de 27 de ani din comuna Cornu Luncii, județul Suceava, a provocat mai multe incendii în satul său, în noaptea de miercuri spre joi, de supărare că s-a certat cu rudele. Două case și mai multe anexe au ars, iar o femeie însărcinată a ajuns la spital. Printre altele, el și-a incendiat și propria casă. Bărbatul a fost prins de polițiști iar pe numele său a fost deschis un dosar penal pentru distrugere prin incendiere. Totodată, bărbatul a fost internat la o clinică de psihiatrie, unde se va stabili dacă a avut discernământ când a comis faptele.

Cinci ore s-au luptat pompierii cu flăcările pentru a stinge incendiile care au fost provocate intenționat joi dimineață, după ora 1:00. Autorul este un tânăr de 27 de ani din localitate, care s-ar fi certat cu rudele. 

Piromanul a dat foc mai întâi casei surorii lui, apoi la locuința unui vecin al femeii. Primul incendiu a fost semnalat în jurul orei 1:00, când au fost incendiate două case aflate în aceeași curte. Una dintre case a fost distrusă de flăcări, iar la a doua au ars bunurile dintr-o încăpere.

Câteva zeci de minute mai târziu, un alt incendiu a fost semnalat la patru grămezi de fân aflate la aproximativ 150 de metri distanță de cele două case arse.

În timp ce pompierii se luptau cu flăcările, un alt incendiu a izbucnit la aproximativ trei kilometri distanță, la un adăpost de animale, care a ars în totalitate. Focul a afectat parțial și o anexă a proprietarului învecinat.

Ultimul incendiu a fost anunțat la ora 4.00. Un alt depozit de fân a fost incendiat și au ars aproximativ cinci tone de furaje.

Șase proprietari au fost păgubiți. Cinci femei au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce s-au speriat foarte tare și au făcut atacuri de panică. O tânără de 24 de ani, însărcinată, a fost dusă la spital pentru investigații suplimentare.

Pe mâna medicilor a ajuns și autorul incendiilor în lanț, care este internat acum la o clinică de psihiatrie din Suceava, unde se va stabili dacă a avut sau nu discernământ când a comis faptele. 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri