Un tânăr care a amenințat angajata unei bănci cu un cuțit și a furat 2.000 de lei, prins. Polițiștii au tras mai multe focuri de armă

Data publicării:
politia1

Un tânăr de 27 de ani a furat, miercuri, aproximativ 2.000 de lei, după ce a amenințat cu cuțitul angajata unei unități bancare din comuna Schitu Duca, județul Iași. Acesta a fost găsit de polițiști după 20 de minute, iar pentru prinderea lui oamenii legii au tras mai multe focuri de armă, potrivit Mediafax.

Potrivit IPJ Iași, incidentul a avut loc miercuri într-o unitate bancară din comuna Schitu Duca, de unde un tânăr înarmat cu un cuțit ar fi furat aproximativ 2.000 de lei.

„Din cercetările efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că astăzi, 20 noiembrie a.c., în jurul orei 13.50, acesta ar fi intrat într-o unitate bancară din comuna Schitu Duca, având asupra sa un cuțit, iar prin amenințări și exercitarea de acte de violență asupra unei angajate, ar fi sustras aproximativ 2.000 de lei”, se arată într-un comunicat al Poliției Iași.

Potrivit acestuia, polițiștii deplasați la fața locului l-au identificat pe tânăr pe raza comunei. Când a fost somat, acesta a încercat să fugă, iar polițiștii au tras mai multe focuri de armă în plan vertical.

Tânărul a fost prins și a fost dus al audieri, fiind cercetat pentru tâlhărie calificată. Prejudiciul a fost recuperat integral.

Cercetările continuă în acest caz, iar bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași pentru luarea unor măsuri preventive.

Tânărul abia ieșise din închisoare

Potrivit primarului comunei Schitu Duca, tânărul este din satul Poieni și abia a ieșit din închisoare.

„A fost condamnat 5 ani, a făcut 4, nu are o lună de zile de când a ieșit din închisoare. Dar în perioada asta a tăiat un om cu cuțitul, un om din satul Poieni. Azi la magazin a agresat pe altcineva. Omul a venit azi și-a zis la primărie că îl taie și îl omoară. După ce a luat banii de la cooperativa de credit din satul Poiana, se deplasa spre satul Dumitrești. Un angajat de-al meu, că eu am pus oameni să îl urmărească, pentru că aveam informații că e fugit într-o pădure, s-a dus și l-a identificat și i-am zis să sune poliția să vină să il poată imobiliza. S-a ajuns cu pistolul la el, că individul e periculos. S-a tras cu pistolul după el, din ce știu eu", a declarat, pentru MEDIAFAX, Mihai Mihalache, primarul comunei Schitu Duca.

Surse din anchetă au precizat că bărbatul a fost eliberat pe 17 octombrie, în baza recursului compensatoriu, după ce a fost condamnat pentru furt calificat, pentru că a spart un magazin.

„Astăzi a ajuns la cooperativa de credit din satul Poiana, tot cu un cuțit asupra lui, a amenințat casiera. A tăiat-o un pic la mână, a amenințat-o și ea i-o dat banii - 2000 de lei. I-a zis <dacă faci ce îți spun eu, nu te tai, nu te omor, nu nimic>. Ea e femeie, s-a panicat. Și ea a greșit, că eu știu punctul de lucru, ele trebuie să stea închise în casierie. Ea a lăsat ușa deschisă, el a intrat înăuntru", a mai spus Mihai Mihalache.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri