Video Un tânăr palestinian a încercat să intre în România ascuns într-un camion. Cum l-au găsit polițiștii

Data publicării:
cetatean palestinian politia de frontiera
Cetățean palestinian găsit într-un camion încercând să treacă ilegal frontiera. Foto: Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, ascuns într-un camion încărcat cu profile metalice, un tânăr din Palestina, care a încercat să intre ilegal în România, pentru a ajunge în vestul Europei, arată un comunicat al Poliției de Frontieră.

"În data de 19.10.2020, în jurul orei 18.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autocamion înmatriculat în România, un cetățean român care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, profile metalice din Turcia pentru o societate comercială din România.

Procedând la verificarea mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au constatat că prelata semiremorcii este secționată și relipită pe interior, fapt pentru care s-au efectuat verificări suplimentare.

În urma controlului amănunțit, printre profilele metalice transportate, a fost descoperită o persoană de sex masculin care nu deținea documente de identitate.

În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoana descoperită este un cetățean palestinian, în vârstă de 17 ani. Totodată, s-a mai constatat faptul că acesta s-a urcat în semiremorca camionului în Istanbul - Turcia, fără știrea șoferului, cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei", mai arată sursa citată.

Polițiștii de frontieră au întrerupt călătoria acestuia, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, el a fost preluat de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri