Un tavan dintr-un bloc ANL s-a prăbușit peste un un grup de copii

Data actualizării: Data publicării:
ambulanta bun

Petrecere terminată la spital pentru un copil de 6 ani din Botoşani. În timpul unei aniversări, o bucată din tavanul garsonierei unde avea loc petrecerea a căzut peste fetiţă.

Copilul în vârstă de șase ani a ajuns la secția de pediatrie a Spitalului de Urgență din Botoșani. Medicii i-au făcut mai multe investigații, iar acum fata este ținută sub observație.

„Pur şi simplu stăteam de vorbă aici. Două fete se jucau acolo la calculator. Pe prima fată pe care a căzut tencuiala i-a spart capul şi a căzut acolo pe pat,” a povestit tatăl copilului care își serba ziua de naștere pentru SomaxTV.

În timpul evenimentului meu, deci, când stăteam cu copiii la masă şi cu alte familii care erau invitate, dintr-o dată a căzut tavanul peste un copilaş, l-a afectat,” a adăugat tatăl.

Victima participa la o petrecere de aniversare. La un moment dat, o bucată din tavan s-a desprins și a căzut peste copii. Un alt copil a fost ușor rănit și a primit îngrijiri medicale.

Cătălin Mihailiuc, medic pediatru la Spitalul Judeţean Botoșani: „Fetița prezenta o plagă contuză la nivelul buzei superioare, o plagă contuză la nivelul piramidei nazale și un epistaxis. Nu pune probleme deosebite, a rămas internată”

Familia se teme acum să mai doarmă în garsonieră.

Nicoleta Guraliuc, mama sărbătoritei: „Mă tem, dacă dorm aici cu copiii și dacă-mi cade pe copii de fac? Aseară n-am dormit aici. Am dormit jos la vecina.”

Probleme în blocurile ANL au sesizat și alți locatari.

Ana Maria Botez, mama victimei: „Eu stau la ANL Cișmea, nouă ne-a căzut tencuiala dar în balcon după câteva săptămâni când s-a mutat soțul acolo”.

Primăria, cea care deţine blocurile ANL, susţine că nu a primit niciodată vreo reclamaţie. Cu toate acestea...

Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani: „Pornind de la acest incident vom face o verificare a tuturor locuințelor din zonă și dacă sesizăm că există riscuri, intervenim”.

Blocul a fost construit în urmă cu nouă ani. Chiriaşii plătesc aproximativ 50 de lei pe lună în cazul unei garsoniere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri