Un tren a lovit un TIR, în județul Neamț. Trei persoane au fost rănite

Data publicării:
29012013 20accident-46563

Trecerea la nivel cu calea ferată era prevăzută cu bariere, dar TIR-ul a derapat și șoferul nu a mai putut opri în timp util. Când a văzut că se apropie trenul, șoferul a sărit din cabină și a fugit de la locul accidentului.

Şoferul camionului s-a bazat pe faptul că făcuse de multe ori acest drum şi aproape ştia orarul trenurilor. A vrut să traverseze calea ferată chiar dacă semnalele acustice şi luminoase îl anunţau că trebuie să se oprească. A profitat de lipsa unei bariere şi a crezut că are timp să treacă. Ghinion, TIR-ul a derapat pe zăpadă şi a rămas blocat pe şine. Disperat, şoferul care vedea cum se apropie locomotiva a făcut semne mecanicului să oprească. Omul nu a putut să frâneze la timp colosul de fier, care a spulberat camionul.

Trei dintre pasagerii din tren au fost duşi de urgenţă la spital, cu mâini şi picioare rupte. Şoferul imprudent a rămas fără permis de conducere şi va fi cercetat pentru vătămare corporală. Una dintre persoanele rănite se află în stare gravă, suferind un traumatism cranio-cerebral sever.

Trenul a fost avariat destul de tare și cei de la ISU au avut nevoie de câteva ore pentru a degaja traficul feroviar.

Trenul circula pe ruta Suceava-Brașov. Din primele informații, TIR-ul a intrat în primul vagon. Două persoane au avut nevoie de reprezentanții Ambulanței. Trecerea la nivel cu calea ferată era semnalizată cu barieră, precum și acustic și luminos”, a declarat la Digi24 Oana Brânzan, purtător de cuvânt al CFR Infrastructură.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri