Una dintre cele mai periculoase curbe de pe DN1, tot fără parapete, în ciuda accidentelor

Data publicării:
curba persani

Curba din dealul Perşaniului este una dintre cele mai periculoase din ţară. Numai de la nceputul anului şi până acum în zonă au avut loc trei accidente grave, în care și-au pierdut viața patru oameni şi alţi 30 au fost răniţi.

În urmă cu două săptămâni, un tir s-a răsturnat peste parapetele de pe marginea drumului. Din fericire nu au fost victime, dar zidul de beton a fost dărâmat şi nu a fost montat înapoi nici până astăzi.

Procedura spune că, în urma unui accident, dacă s-au produs pagube pe drum, poliţia trebuie să înştiinţeze Compania Naţională de Drumuri, care să repare zona. Pentru că această curbă este una extrem de periculoasă, autorităţile au avut chiar o întâlnire cu cei de la Compania de Drumuri.

„Din partea noastră a fost solicitat să se suplimenteze numărul de indicatoare de avertizare în zonă şi să fie remediat şi suplimentat numărul de parapeţi”, a explicat Gabriela Dinu, purtător de cuvânt al IPJ Brașov.

Însă lucrurile se întâmplă parcă pe dos. Pe zi ce trece, parapetele sunt tot mai puţine.

Compania Naţională de Drumuri a menţionat, pentru Digi24, că parapetele din acea zonă vor fi înlocuite, însă nu a precizat şi când se va întâmpla asta.

Contractul de furnizare, transport şi montare parapete rigide prefabricate din beton a fost semnat în cursul lunii mai la nivelul CNADNR SA. Parapetele accidentate au fost repuse provizoriu pe vechea poziţie, până la înlocuirea lor”, a precizat CNADNR la solicitarea Digi24.

Compania precizează şi că refacerea carosabilului după un accident se face cât mai curând posibil, dar în funcţie de condiţiile meteo.

Citiți și:
VIDEO. Avion prăbușit în județul Brașov. Pilotul şi pasagerul au murit
Deputatul Maria Grecea: Am reclamat fostului ministru Gabriel Oprea starea „drumului morții”, din zona Perșani-Făgăraș
Accident cu 4 morți și 26 de răniți. Autocarul avea oficial 24 de locuri, dar 29 de scaune

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri