Unele grădiniţe de stat au fost deschise, în ciuda zăpezii. Părinte: Cadrele sunt mai responsabile decât la şcoală

Data publicării:
2603 20gradinou-56985

Practic, 245.000 de preşcolari şi şcolari şi 16.000 de cadre didactice aveau marţi o zi liberă. Orele pierdute în astfel de situaţii speciale sunt de obicei recuperate în acelaşi semestru, în timpul weekendului.

La grădiniţele şi şcolile private, copiii au fost aduşi de părinţi ca în fiecare zi. Fie că directorii acestora au luat această decizie, fie că au solicitat părinţii acest lucru, programul a rămas neschimbat. La Bucureşti, au dat curs acestei cereri şi unele grădiniţe de stat, în ciuda recomandării Inspectoratului Şcolar al Municipiului de luni, potrivit căreia toate cele 429 de unităţi de învăţământ ar trebui închise din cauza ninsorilor şi viscolului.

Reporterii Digi24 au intrat în vorbă cu doi părinţi:

„- V-aţi lăsat copilul la grădiniţă?

- Da. Pe cel de la şcoală îl iau la serviciu.

- Cum de sunt deschise?

- Pentru că sunt mai responsabili cei de la grădiniţă, decât cei de la şcoală. Ei fac nişte eforturi ca să ţină azi deschis. Noi ce să facem cu copiii? Mai ales că-s mici.”

„- Au zis că dacă stau prea departe copiii să rămână acasă, dacă stăm în apropiere putem să-i ducem.

- Vă e de ajutor?

- Absolut. Vă daţi seama... noi nu putem să stăm acasă pentru că e viscol, avem serviciu.”

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti spun că părinţii care şi-au dus copiii la grădiniţă au fost primiţi pentru că oricum personalul era la post. „Şi în aceste unităţi există personal. Dacă sunt părinţi cu copii la aceste grădiniţe, apreciez iniţiativa personalului de a-i primi”, declară la Digi24 Constantin Trăistaru, inspector ISMB.

În funcţie de prognoza meteo, autorităţile ar putea prelungi şi miercuri decizia de suspendare a cursurilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri