„Ungurii sunt o specie pe cale de dispariție”, spune Viktor Orban. Cum comentează Emil Hurezeanu afirmațiile

Data publicării:
Emil Hurezeanu poza foarte buna-4

Viktor Orban a declarat într-un interviu că „ungurii sunt o specie pe cale de dispariție” și pentru adevărata suveranitate a Ungariei trebuie ca țara să-și intensifice activitatea prin concentrarea pe patru domenii: băncile, presa, energia și comerțul, mai ales cel alimentar.

Jurnalistul Emil Hurezeanu a comentat afirmațiile liderului maghiar, precizând că declarațiile nu sunt decât „un exercițiu de politică magică”. 

„E un exercițiu de cultură politică magică, cum au numit-o autorii sud-americani, în care ceea ce îți închipui tu că se poate întâmpla repede, ca prin magie cu țara ta, sfidând logica, rațiunea, standardele obiective de dezvoltare se poate și întâmpla. Numind un vis, el devine și realitate. N-ar fi prima oară când ungurii, care sunt lideri politici, care sunt oameni inspirați, dar poate prea romantici, valsează într-un fel de pararealitate. Liderii maghiari îmbătați de fantasme au dat greș. Pe de altă parte, domnul Orban își dă seama că în Europa jocul acesta e tolerat. Nu în numele toleranței valorilor europene, ci în numele problemelor pe care le are Uniunea Europeană. Nu o să stea acum să ceară pedepsirea Ungariei. Orban este un lider versatil, este un lider plastic. A întins-o cu condamnarea la moarte și după aceea a revenit”, a declarat jurnalistul Emil Hurezeanu la Digi24.

Cât despre afirmațiile premierului maghiar, Emil Hurezeanu mai spune că „omul își asigură scorurile electorale și o priză de adeziune pornind de la aceste exerciții demagogice redutabile”.

„Cred că ăsta e principalulul lui calcul. E un calcul verificat. Sunt niște calcule care nu știu cât pot fi de întinse. Au fost două puneri la punct severe”, a mai spus jurnalistul. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri