Unul dintre cele mai mari cluburi din Bucureşti a fost închis de pompieri

Data publicării:
princess

400 de oameni puteau intra în acest club. Sau cel puțin pentru acest număr era autorizat să funcționeze localul din complexul studențesc Regie din București. Câteva reclamații i-au condus pe pompieri în local.

Numărul căilor de evacuare nu era dimensionat corespunzător, iar calea de evacuare existentă nu era nici ea dimensionată corespunzător. Nu existau instalații de semnalizare detecție a incendiilor, iar căile de evacuare nu erau marcate”, Adrian Marin, purtător de cuvânt ISU București-Ilfov.

Localul avea o uşă principală de acces. Insuficient, spun pompierii, în cazul unei evacuări de urgenţă.

În urma controlului, câţiva muncitori s-au pus pe treabă pentru a remedia problemele. Încearcă să convingă reporterii Digi24 că există şi o a doua cale de acces: o uşă care dă într-un gard ce tocmai fusese spart.

- Întrebarea e dacă era folosită.

- Păi era folosită

- Și unde ieșeau?

- Păi aici!

- Săreau gardul?

- Aici a fost bordura pusă...

- Și cu asta ce este?

- Păi era pod. Venea pe diagonală și ieșea aici!

În urma controlului, patronii au fost amendati cu 30.000 de lei iar clubul a fost închis până va respecta toate normele de siguranţă.

Proprietarii localului susțin însă că acest control al pompierilor ar fi venit după decizia lor de a închide clubul, în urma tragediei de la Colectiv.

Noi nu am mai funcționat din 31.10.2015. Am luat această decizie să nu mai deschidem locaţia până nu obţinem autorizaţie ISU. În acest moment aşteptăm reevaluarea locaţiei, în urma căreia să ni se menţioneze dacă trebuie să mai suplinim ceva”, a declarat Oana Craioveanu, directoarea clubului.

Nu sunt primele amenzi date de pompieri în urma hotărârii de Guvern care le permite acestora să pună lacăt pe ușile localurilor care nu respectă legea.

S-au aplicat sancțiuni, cuantumul amenzilor fiind de 768.000 de lei. Au fost aplicate și 269 de avertismente”, a spus Adrian Marin, inspector ISU.

Numărul de ieșiri de evacuare trebuie să fie minimum două. Dotarea cu mijloace de primă intervenție trebuie asigurată cu stingătoare, hidranți interirori, dacă se impune, în urma evaluării riscului la incendiu”, a spus Dumitru Tudorică, specialist PSI.

Se fac controale în întreaga țară. În Timișoara, de exemplu, pompierii au verificat 21 de cluburi și localuri și au dat amenzi de peste jumătate de milion de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri