FOTO. Frații dispăruți în Făgăraș ar fi fost găsiți morți

Data actualizării: Data publicării:
IMG-20161120-WA0017

Jandarmii montani şi salvamontiştii au găsit un trup îngheţat pe creastă, în Munții Făgăraș, iar în buzunarele hainelor au descoperit cartea de identitate a unuia dintre frații plecați să facă alpinism și care erau dați dispăruți de sâmbăta trecută. Ulterior, duminică, după noi căutări în zonă a fost găsit și un al doilea trup, presupus a fi al celui de-al doilea frate.

IMG-20161120-WA0033

ACTUALIZARE 12:40 Echipele de căutare au găsit un al doilea trup fără viață, presupus a fi al celui de-al doilea frate. Trupul a fost găsit cam în aceeași zonă unde fusese găsit și primul.

IMG-20161120-WA0029


 

IMG-20161120-WA0017

 

Primul corp neînsuflețit, găsit de sâmbătă, a fost coborât, duminică dimineață, spre baza masivului, urmând să fie predat serviciului de medicină legală.

Peste 20 de salvamontişti sunt acum în căutarea celui de-al doilea frate. Operațiunea se desfășoară în condiții de pericol maxim, pentru că în zonă a nins foarte mult. Cantitatea de zăpadă depusă pe versanții Masivului Făgăraș este extrem de mare și din acest motiv membrii echipelor de căutare se confruntă cu un risc mare de avalanșă.

IMG-20161120-WA0016

Sunt 24 de membri ai Jandarmeriei montane, coordonați de un ofițer, și 11 salvatori montani din Sibiu și din Brașov care participă la operațiunea din Valea Sâmbetei, mai precis în zona Fereastra Mică a Sâmbetei.

În funcție de vreme, ar putea fi folosit și un echipaj de căutare aeriană.

Cei doi frați din Harghita aveau experiență în alpinism și, potrivit cunoscuților, erau bine echipați.  De altfel, cei doi mai trecuseră prin situaţii-limită. Au fost prinşi de viscol şi în munţii Bucegi, după cum se vede dintr-un filmuleţ postat de unul dintre ei pe Facebook acum un an. Nu pleacau niciodată pe munte nepregătiţi, spun cei care îi cunosc.

„Erau echipaţi foarte bine, aveau echipament foarte bun de iarnă, de la încălţăminte, colţari, pioleţi, ham, coardă, îmbrăcăminte foarte bună, sac de dormit care rezistă la temperaturi foarte scăzute, cort de calitate. Se cunoşteau foarte bine cu muntele şi tocmai de aceea mergeau amândoi”, a explicat zilele trecute Mara, colegă a lui Gabor Bodo, unul dintre frați.

Ultimul semn din partea celor doi fraţi a fost dat sâmbata trecută. Atunci, ei şi-au sunat apropiaţii şi le-au spus ca vor face ascensiunea spre vârful Moldoveanu. Nimeni nu a mai reuşit să ia legătura cu ei, de atunci.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri