Sari la conținut

UPDATE. Accidentul de la Clinceni. Apel la donare de sânge pentru parașutistul rănit


ACTUALIZARE. Singurul supravieţuitor al accidentului de paraşutism de ieri, de pe Aerodromul Clinceni este, în continuare, în stare critică, iar colegii săi fac apel pentru donarea de sânge. Instructorul de zbor a căzut în gol de la 100 de metri înălţime, iar medicii fac tot ce le stă în putinţă să îl ţină în viaţă.

Medicii de la Spitalul Floreasca monitorizează atent starea instructorului, în condițiile în care acesta a suferit răni grave în urma accidentului. În această dimineață, bărbatul ar fi făcut un stop cardio-respirator, iar medicii l-au resuscitat timp de 40 de minute.

Instructorul se află acum la terapie intensivă, este conectat la aparate, dar are nevoie de sânge. De aceea, colegii săi parașutiști și piloți au făcut un apel la toți cei care pot dona sânge.


Parașutistul, internat la spitalul Floreasca, a intrat din nou în stop respirator, din cauza rănilor grave şi este în continuare în stare gravă.

Accidentul în care au fost implicați cei trei parașutiști a avut loc duminică, la Aerodromul Clinceni. Doi dintre ei, instructorul şi o femeie, săriseră în tandem, legaţi de o singură paraşută, iar celălalt, singur. Paraşutele lor s-au încurcat când se apropiau de sol şi au căzut de la aproximativ 100 de metri.

După primele cercetări, anchetatorii vorbesc despre o manevră greşită a unuia dintre cei implicaţi.

Accidentul este cercetat sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.