Urmează patru zile cu până la - 6 grade. De luni, termometrele vor arăta chiar și 20 de grade

Data publicării:
frig si ploaie - 6087214-Mediafax Foto-Octav Ganea

Reprezentanţii ANM au transmis, în cadrul comandamentului de urgență de la Guvern, că va emite o informare pentru perioada 2 – 5 octombrie pentru temperaturi deosebit de scăzute.

Potrivit acestora, în depresiuni și pe munte vor fi chiar și minus 6 grade.

Azi vor fi cumulate, până deseară, maximum 10 litri de precipitaţii pe metrul pătrat, în munții Banatului și în Meridionali, iar mâine, maximum 5 litri pe metrul pătrat.

La aceste temperaturi, la munte precipitaţiile vor fi sub formă de zăpadă.

Până sâmbătă, temperaturile rămân negative în timpul nopții, însă de luni începe să se încălzească. Termometrele vor arăta până la 20 de grade ziua, iar noaptea temperaturile vor fi pozitive, pentru o perioadă de cel puțin 10 zile.

Intensificări ale vântului, regim termic scăzut, brumă

ANM a transmis o informare meteorologică pentru perioada 2 – 5 octombrie.

În intervalul menţionat vântul va avea intensificări temporare în regiunile estice, cu viteze de 45...50 km/h la rafală şi trecător, mai ales în zona litoralului, 60...70 km/h.

Vremea se va menţine deosebit de rece în cea mai mare parte a ţării cu valori termice care se vor situa cu 10 ... 15 grade sub mediile multianuale ale primei decade a lunii octombrie.

Temperaturile minime nocturne vor fi negative, îndeosebi în regiunile intracarpatice, favorizând local producerea brumei.

La munte va mai ninge slab în prima parte a intervalului, iar trecător, în zona subcarpatică precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri