Ursul păcălit de capcana din gard. Un veterinar a tranchilizat animalul și l-a eliberat

Data publicării:
ursu

Oamenii din zonă s-au strâns să vadă fiara, dar teama i-a făcut să păstreze distanţa.

Un medic veterinar a încercat să-l tranchilizeze. Însă numai două din cele patru doze şi-au atins ţinta. Când, într-un final, ursul a adormit, operaţiunea s-a transformat într-o cursă contracronometru.

E un fenomen frecvent, mai ales când animalele nu prea mai au ce să mănânce în pădure. E o experienţă traumatizantă pentru animal”, a explicat Cosmin Mateescu, medic veterinar.

„Îl luăm, îl localizăm tot în fondul de vânătoare, îl ducem într-o zonă unde nu e accesibil omului”, a spus Cristian Stan, preşedinte AJVPS Dâmboviţa.

Până atunci, animalul va primi îngrijiri medicale, pentru că s-a rănit grav încercând să se elibereze. Este cel de-al patrulea urs, în mai puţin de două luni care se apropie periculos de mult de casele oamenilor din Buciumeni.

Luna trecută, sătenii aceleiași comune s-au trezit cu un vizitator neaşteptat. Un urs de aproape 200 de kilograme, venit în căutare de hrană, s-a prins într-un gard ca într-o capcană. Un medic veterinar a reuşit să tranchilizeze fiara. Ursul a fost dus din nou în pădure, departe de casele oamenilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri