UTILITAR. Cum verificaţi dacă o maşină figurează ca garanție pentru un credit

Data publicării:
masina targ de masini

În primul rând, trebuie să accesaţi site-ul Arhivei Electronice de Garanţii Reale Mobiliare (www.co.romarhiva.ro sau www.mj.romarhiva.ro) pentru a verifica dacă maşina pe care doriţi să o cumpăraţi este sau nu pusă gaj. Verificarea o puteţi face gratuit de la orice calculator conectat la internet.

Accesaţi secţiunea „Caută ipotecă imobiliară", rubrica „Bun Autovehicul", şi introduceţi datele de identificare ale mașinii - seria de şasiu, seria de motor, dar si o scurtă descriere a autoturismului, apoi începeţi căutarea. Dacă rezultatul indică zero înregistrări înseamnă că puteţi cumpăra liniştiti maşina dorită.

Dacă mașina apare ca fiind pusă gaj, nu o cumpărați! Riscați să vă treziți cu executorul la uşă.

Ca să fiţi sută la sută siguri că maşina nu este grevată de sarcini, puteţi solicita o verificare autorizată. Acest lucru se poate face la operatorii Arhivei Electronice de Garanţii Reale Mobiliare. Lista lor este publicată pe site-ul AEGRM, iar printre ei se numără avocaţi, notari sau Camerele de Comerţ şi Industrie din ţară. Răspunsul acestora este oficial şi reprezintă dovada autentică în cazul în care cineva revedică maşina pe care aţi plătit bani mulţi.

Pretul verificării la unul dintre operatorii autorizaţi variază între 10 lei şi 50 de lei.

Date de identificare

- seria de şasiu

- seria de motor

- descrierea autoturismului

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri