Utilitar | Documente necesare pentru schimbarea cărții de identitate

Data publicării:
BULETIN

Primul lucru pe care trebuie să îl faceţi atunci când, din diferite motive, trebuie să vă schimbaţi cartea de identitate, este să completaţi o cerere pentru eliberarea noului document. Când mergeţi la secţia de poliţie de care aparţineţi, trebuie să aveţi cu dumneavoastră şi vechiul buletin sau cartea de identitate, dar şi certificatul de naştere.

Printre documentele pe care trebuie să le mai puneţi la dosar sunt certificatul de căsătorie, certificatul de divorţ şi certificatul de deces al soţului/soției, în funcţie de situaţia în care vă aflaţi. După caz, mai aveţi nevoie de certificatele de naştere ale copiilor cu vârsta mai mică de 14 ani şi NEAPĂRAT de documentul care face dovada adresei de domiciliu.

Pentru toate aceste documente aveţi nevoie atât de original, cât şi de copie. De asemenea, nu uitaţi că aveţi de plătit 7 lei, contravaloarea noii cărţi de identitate, şi 5 lei timbrul fiscal.

DOCUMENTE NECESARE:

- cerere
- actul de identitate şi cartea de alegător
- certificatul de naştere
- certificatul de căsătorie, dacă este cazul
- certificatul de divorţ/hotărârea de divorţ
- certificatul de deces al soţului/soţiei
- certificatele de naştere ale copiilor cu vârsta mai mică de 14 ani
- documentul care face dovada adresei de domiciliu/reşedinţă
- chitanţă contravaloare CI - 7 lei
- timbru fiscal - 5 lei

În cazul modificării numelui sau prenumelui titularului, a prenumelui părinților, a datei ori a locului de naștere se prezintă și hotarârea judecătorească rămasă definitivă și irevocabilă.

sursa: depabd.mai.gov.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri