V. Ponta: Bacalaureatul nu trebuie să fie un instrument al statului de terorizare a elevilor și părinților

Data publicării:
ponta -resizedbun - Mediafax-9

„Nu trebuie să arunci anatema asupra profesorilor și elevilor, majoritatea covârșitoare își face datoria cinstit. Îmi exprim solidaritatea pentru profesorii cinstiți, elevii și părinții care se pot bucura pe drept de aceste rezultate”, a spus premierul.

„Bacalaureatul nu trebuie să fie un instrument al statului de terorizare a elevilor și părinților, de dovedire că suntem o țară de oameni răi și nepregătiți. Trebuie să fie un moment de apreciere a unei pregătiri școlare”, a subliniat el.

„Susțin acțiunile organelor statului pentru aplicarea legii, dar forța statului trebuie folosită conform Constituției, procedurilor legale și în special împotriva infractorilor. Sute de polițiști, care dau năvală în școli, nu înseamnă stat democratic și european. Fără abuzuri care amintesc de regimul Morar-Macovei, când 20 milioane de români erau infractori și erau cercetați de o gașcă”, a declarat Ponta.

El a mai spus că nu îl consideră vinovat pe purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, „chiar dacă a dat date ce s-au dovedit a fi greșite” în dosarul Dimitrie Bolintineanu. Purtătorul de cuvânt a fost suspendat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri