V. Ponta: Cererile medicilor sunt legitime, dar trebuie găsite soluţii care pot fi şi aplicate

Data publicării:
ponta -resizedbun - Mediafax-3

Joi seara, Victor Ponta a afirmat că aşteaptă de la Ministerul Sănătăţii şi Colegiul Medicilor soluţii posibile pentru rezolvarea problemei medicilor, care amenință cu greva sau demisia în bloc din cauza salariilor reduse.

Totuși, premierul a arătat că este nevoie de măsuri sustenabile pe termen lung, care să nu afecteze creşterea economică, nu de decizii ca în cazul dublării salariilor pentru profesori.

Mi se pare întotodeauna - şi am spus lucrul ăsta - că solicitările medicilor şi ale celor din sistemul de sănătate sunt legitime şi normale, evident că am încredere şi au totuşi un partener şi în ministrul Nicolăescu, şi în domnul Arafat, şi în noul şef al Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate pentru a găsi soluţiile care se pot realiza. Întotdeauna trebuie găsită acea cale de mijloc între lucrurile pe care ni le dorim şi lucrurile pe care putem să le facem”, a spus Ponta, citat de Mediafax.

Medicii amenință cu prima greva în aproape zece ani, dacă salariile rezidenților nu sunt dublate de la 1 iulie. Rezidenții au în medie 900 de lei pe lună, iar dublarea salariilor ar însemna doar 20 de milioane de euro anul acesta, spune colegiul medicilor, care a anunțat declanșarea protestelor. Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, le transmite însă că nu are bani pentru majorări salariale. 

Citiți și:

C. Antonescu: La rectificarea bugetară nu pot fi alocate sume considerabile pentru sănătate

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri