V. Ponta, despre includerea României în Visa Waiver: Am discutat cu firme americane, lobby-ul lor este important

Data publicării:
ponta -resizedbun - Mediafax 1-1

Victor Ponta / Foto: Mediafax

Miercuri, voi face şi eu efortul - pe care cred că îl fac, în mod corect, toţi oamenii politici din România - de a explica că România şi Polonia trebuie să intre şi ele în programul de Visa Waiver. Dar aia e o altă discuţie, însă am discutat cu toţi reprezentanţii companiilor şi lobby-ul lor pe lângă Congresul Statelor Unite este important şi în acest domeniu al ridicării vizelor”, a declarat Victor Ponta, potrivit Mediafax.

Săptămâna trecută, premierul Victor Ponta anunţa că se va întâlni, marţi, la Casa Albă, cu vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, pentru o discuţie în care va reafirma Parteneriatul strategic politic şi militar dintre cele două ţări şi va aborda perspectivele de colaborare pentru perioada imediat următoare, iar miercuri va discuta şi cu reprezentanţi ai Congresului cu atribuţii privind modificarea legislaţiei care să permită includerea României în Visa Waiver, programul de liberalizare a regimului vizelor.

Premierul Victor Ponta a început, luni, o vizită extrem de importantă în Statele Unite ale Americii, a cărei miză principală pare să fie una economică, mai precis energia. Premierul s-a întâlnit cu reprezentanţii Exxon Mobile, care, împreună cu OMV Petrom, caute gaze în Marea Neagră, apoi cu cei de la Chevron, Hewlett Packard , Motorola și IBM.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri