V. Ponta: Tronsonul Piteşti - Sibiu, prevăzut ca autostradă în Programul Operaţional de Transport

Data publicării:
Santier autostrada Sibiu-Orastie - Mediafax Foto-Ovidiu Dumitru Matiu-3

 

Prezent, sâmbătă, la uzina Dacia Renault de la Mioveni, primul-ministru Victor Ponta a afirmat că Guvernul va aproba până la sfârşitul acestui an Programul naţional de transport şi că în acest document segmentul rutier Piteşti - Sibiu va fi prins ca tronson de autostradă, potrivit Mediafax.

Ioan Rus, după întâlnirea cu reprezentanții Dacia: Tronsonul Piteşti-Sibiu ar putea fi prins în Master Planul de transport ca autostradă

"În Programul operaţional de transport pe care Guvernul îl va aproba până la sfârşitul acestui an în baza Master Planului de transport, segmentul Piteşti-Sibiu este trecut ca segment de autostradă. Vă spun aceste lucruri în calitate de prim-ministru, nu în calitate de candidat la Preşedinţie, pentru că un preşedinte în România nu face autostrăzi", a spus Victor Ponta.

Şeful Guvernului a precizat că Programul de transport va fi aprobat în noiembrie sau "cel mai târziu" în luna decembrie a acestui an.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a anunţat joi, în urma unei întâlniri cu reprezentanţii Uzinelor Dacia Mioveni, că va discuta şi va analiza posibilitatea ca tronsonul Piteşti - Sibiu să fie prins în forma finală a Master Planului General de Transport ca autostradă, în două faze.

Construcţia autostrăzii Sibiu - Piteşti a fost solicitată insistent de participanţii la prima dezbatere publică a Master Planului, care a avut loc marţi, săptămâna aceasta, solicitările fiind făcute în condiţiile în care în document traseul figurează ca drum expres, iar ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a precizat că după 2020 este posibilă modernizarea şoselei la profil de autostradă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri