V. Voronin susţine că T. Băsescu face presiuni telefonice la Chişinău, în stare de ebrietate

Data publicării:
voronin-Mediafax Foto-Radu Stefan Resized-1

Declaraţiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni în limba rusă de la postul de televiziune TV 7. Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, recunoaşte că a avut mai multe discuţii telefonice cu Traian Băsescu, în legătură cu situaţia politică incertă din republica Moldova, dar nu vrea să vorbească despre starea în care se afla preşedintele.

„Eu ştiu despre acele telefoane pe care le dă zilnic domnul Băsescu conducerii Republicii, toată săptămâna asta. Inclusiv şi seara, fiind în stare de ebrietate. Asta, aşa, la telefon”, a declarat Vladimir Voronin, liderul comuniştilor din Republica Moldova.

Fiind întrebat despre ce discută președintele României cu politicienii din Republica Moldova, la telefon, Vladimir Voronin a comentat: „Se implică, ce să zic”. 

Comentatorii politici cred că totul e o manevră electorală din partea liderului comuniştilor.

„Este desigur o născocire a domnului Voronin. Este o manieră de comportament a lui Voronin nu numai în raport cu România, dar şi cu adversarii politici din Republica Moldova. Voronin este de o slobozenie la gură care vorbeşte despre lipsa celor șapte ani de acasă şi arată că are o cultură politică foarte joasă”, apreciază analistul politic Anatol Ţăranu.

„Vladimir Voronin este un lider carismatic, cu un simţ al umorului destul de popular şi uneori grosolan. În foarte multe declaraţii ale sale face spectacol. Probabil că este adevărat că Traian Băsescu, la fel ca şi alţi lideri europeni, intervine pe lângă reprezentanţii puterii din Republica Moldova pentru a menţine această alianţă. (n.r. Alianţa pentru Integrare Europeană). Mai puţin adevărată, ca să nu zic neadevărată, este faza cu starea de ebrietate. Mie personal îmi trezeşte dubii”, spune, la rândul său, analistul politic Bogdan Ţârdea.

La Bucureşti, reacţiile au fost prudente şi neutre. „Nu comentez, este o declaraţie nepotrivită, nu este prima a lui Voronin, dar asta e o chestiune despre care trebuie să îl întrebaţi pe Băsescu, el îl cunoaşte mai bine şi ne poate spune despre aceste stări ale lui Voronin”, a declarat președintele Senatului, Crin Antonescu.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri