V. Vosganian: Administraţia românească nu va fi pregătită să preia preşedinţia UE în 2019

Data publicării:
varujan vosganian mediafax

„Am propus un proiect naţional, "România 2019". Este anul în care România din punct de vedere administrativ trebuie să-şi arate maturitatea, va trebui să arate că este parte a Uniunii Europene. În 2019 vom avea preşedinţia Uniunii Europene. Miniştrii noştri vor conduce consiliile de la Bruxelles, departamente din ministere trebuie să dea evaluări, trebuie să ofere priorităţi miniştrilor”, a spus Varujan Vosganian, citat de Mediafax.

Ministrul Economiei a arătat că mai sunt doar şase ani până atunci şi că va fi greu să se aplice o reformă care lipseşte de vreme îndelungată.

„Nu mai e mult până atunci. Noi n-am reuşit să reformăm administraţia de pe vremea lui Cuza până acuma, darămite în șase ani cât a mai rămas. De aceea propun acest proiect naţional "România 2019"”, a afirmat Varujan Vosganian.

Membrul Guvernului spune că administraţia trebuie să iasă din „obsesia crizei”.

„Administraţia românească este încă inhibată de criza economică. Noi ţinem cu mâna un perete să nu cadă şi fireşte că nu vom reuşi să ajungem până la uşă. De aceea, întreaga administraţie trebuie să iasă din această obsesie, din această captivitate a necesităţii doar a stăpânirii crizei. Criza nu poate fi stăpânită decat prin creştere economică, prin relaxare”, a conchis ministrul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri