Sari la conținut

Vacanță începută cu nervi și așteptare. Cozi uriașe la ieșirea din țară pe la Vama Nădlac

Vacanţa a început cu stângul pentru şoferii care s-au gândit să iasă din România prin Vama Nădlac. Oamenii au avut de înfruntat cozi kilometrice, pe porţiunea care leagă punctul de frontieră de autostradă.

Mihaela Creţu, reporter Digi24: „La ieşire din ţară, coloana de maşini depăşeşte trei kilometri, iar ca să ajungă aproape de punctul de frontieră, şoferii au avut de aşteptat chiar şi două ore”.

„E prima oară când aşteptăm aşa. Până acum nu erau cozi”, spune unul dintre cei nevoiți să aștepte.

Dacă ştiam veneam spre Serbia. Sunt două ore de când sunt în coadă”, spune un altul.

La Vama Nădlac au fost cozi până după miezul nopţii, chiar dacă au fost deschise toate punctele de control.

Unii s-au resemnat: „Ce să-i facem, trebuie să aşteptăm. Asta este”.

„Aveam 2 km când m-am pus ultimul la coadă, acum o oră 20 şi acum zic că mai sunt 900 de metri până la frontieră”.

Şi dacă şoferii români par să se fi resemnat, străinilor nu le vine să creadă.

„Ne mişcăm, la fiecare 5 minute, câte patru-cinci metri. Nu este bine pentru că avem de condus cam 12-13 ore. Eu sunt obosit. Aş vrea să dorm”, spune un turist străin.

Poliţiştii de frontieră au şi o explicaţie certă pentru agolmeraţia din vamă - sunt foarte mulţi cei care îşi programează vacanţele la finalul lunii iulie şi începutul lui august.  

Duminică, la ora 10:00, aglomerația se mutase la intrarea în țară pe la Vama Nădlac, transmite corespondentul Digi24. Oamenii aveau de așteptat cam 40 de minute. În schimb, pe la celelalte puncte de graniță cu Ungaria din Arad, Nădlac I și Cenad, nu sunt cozi și așteptarea e de doar 10-15 minute.