Vacanțe de lux pe banii statului

Data publicării:
exim bank

Radu Frâncu a condus între 2010 şi 2013 „Care România”, companie de asigurări controlată de stat prin Exim Bank. Bilanţul celor trei ani de mandat: aproape 90 de mii de euro pagubă, spun procuorii.

Şeful „Care România” a avut în această perioadă multe călătorii în interes de serviciu decontate de stat. Toate, destinaţii de lux, potrivit anchetatorilor: Ibiza, Cannes, Roma sau Nisa. Radu Frâncu nu pleca niciodată singur. La Cannes, de exemplu, şi-ar fi dus amanta, se arată în rechizitoriul DNA. În timp ce, soţia sa, a primit cadou o excursie la ...Roma. Radu Frîncu nu a ratat nici Disneyland. Iarna, prefera să meargă la sky în Austria. De multe ori însă destinaţiile din acte nu se potriveau cu planurile de călătorie ale directorului. În timp ce era în staţiunea Ischgl, Radu Frîncu figura că a fost într-o călătorie de afaceri la....Munchen. În 2011 şeful „Care România” a mers în Valencia. Trei zile de cazare: peste 6 mii de euro.

La Saint Tropez, căci ar fi avut deplasări în interes de serviciu şi acolo, a cheltuit peste o mie de euro pentru a închiria un BMW Cabrio. În acte, mica aroganţă a fost trecută drept: Cheltuieli de protocol. La Nisa, directorul companiei „Care România” s-a plimbat cu un Mercedes S350. Chiria: aproape 2 mii de euro. Tot la categoria protocol.

La astfel de destinaţii şi astfel de autoturisme, Radu Frîncu şi-a asortat şi ..ţinuta. A cheltuit o mie de euro pe o eşarfă, o cravată şi butoni. De la Louis Vuitton. A cumpărat şi o poşetă de 500 de euro de la reprezentanţa din Bucureşti. Aproape 20 de mii de euro s-au dus pe bijuterii. Procurorii au descoperit că directorul „Care România” era atras şi de telefoanele scumpe. A cumpărat un celular Vertu de aproape 10 mii de euro. Ceva mai puţin l-a costat un BLACKBERRY PORCHE DESIGN. Doar 2458 de euro.

Directorul a plătit 5.000 de euro pentru servicii de consultanţă în imagine unei firme din Milano: Alessandro Martorana. Tot acolo s-a şi îmbrăcat.

Soţia lui în schimb şi-a petrecut timpul în restaurante de lux din capitală. Peste 2 mii de euro a decontat Radu Frîncu din banii statului pentru consumaţia făcută de soţia sa în restaurantul Le Club din Bucureşti.

Şi nu în ultimul rând, aflăm din rechizitoriul procurorilor că inculpatul a plătit peste 2300 de euro pentru un televizor şi un stand de perete. Deşi au fost trecute tot la capitolul protocol, bunurile nu au fost găsite în inventarul instituţiei. Nu apar nici în declaraţiile sale de avere. Şi asta pentru că nu le-a depus vreodată.

„La încetarea contractului de mandat, inculpatul Frâncu Radu, nu a justificat prin deconturi însoţite de documente justificative, cheltuirea din fondurile companiei CARE Romania SA, a unei sume de 394.296 ron.” - sursa DNA

Laurenţiu Rădulescu, reporter Digi24: „Procurorii mai spun că ar fi încheriat contracte paguboase şi ar fi încasat în avans sume de bani din casieria societăţii de asigurări.

Adică ar fi vândut poliţe de asigurări către brokeri din alte state, nu le-a trecut în evidenţele companiei şi, astfel, banii i-au intrat în buzunar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri