Vaci scoțiene în fermele românești: sunt ușor de întreținut, iar profitul e de opt ori mai mare

Data publicării:
vaci scotiene

Bălţata românească din ograda bunicilor are o rivală venită tocmai din Scoţia. Primul popas l-a făcut în Mureş, în ferma fraţilor Szakacs, unde 50 de exemplare cu aspect de ponei lăţos sunt vedete. Vacile scoţiene promit profit bun. Carnea lor este de opt ori mai scumpă decât a vacilor din România.

Tindem spre un export de carne în Germania, astea ar fi planurile de viitor, deoarece acolo se primește undeva între 10 și 25 de euro la kil, la carne, în carcasă”, explică fermierul Alin Szakacs.

Nu doar banii, ci şi gustul transformă vacile scoţiene în starurile oricărei ferme.

Are cel mai puțin colesterol, gustul e așa, un pic de vânat, fiind semi-sălbatică, e foarte apreciată”, spune celălalt proprietar al fermei, Ştefan Szakacs.

Dincolo de toate acestea, specialiştii spun că văcuţele scoţiene sunt o investiţie bună pentru că sunt uşor de întreţinut. Suportă cu bine iernile aspre, nu fac nazuri la iarba românească şi sunt rezistente la boli.

Această rasă de vaci este foarte ușor de îngrijit, de întreținut, nu necesită adăpost, furajarea ei este foarte ușoară”, spune Alin Szakacs.

O vacă scoţiană costă cu aproape o mie de euro mai mult decât o bălţată românescă. Investiţia se amortizează însă rapid, spun crescătorii de animale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri