Val de furturi de biciclete în Oradea 

Data publicării:
biciclete

Alexandru Bochiș a investit peste 1000 de euro într-o bicicletă de oraş, cumpărată de la un magazin specializat. De frica hoţilor, tânărul îşi duce în fiecare zi bicicleta pe scări. Şi nu-i vine tocmai la îndemână să ridice mereu 25 de kilograme.

„Doarme cu mine în cameră, cel puțin asta este singura mea soluție. Am auzit chiar și de la etajele opt ale blocurilor că s-au furat. Pentru hoți nu există lacăt”, a spus Alexandru Bochiș.

În primele cinci luni ale anului în Oradea au fost furate 68 de biciclete, faţă de 103 în tot anul 2015. Cele mai frecvente furturi au loc pe stradă sau în scările de bloc.

Hoții biciclete chiar sună la interfonurile blocurilor pentru a intra în clădiri. Odată ajunși în interior misiunea devine mult mai simplă pentru infractori. Unii localatari își țin bicicletele în scara blocului și de multe ori nu le leagă.

Cele mai multe biciclete furate sunt de tip mountain-bike, cu valori cuprinse între 50 și 2.500 de lei. Iar Poliţia reuşeşte doar în jumătate din cazuri să le recupereze.

Din evaluările noastre am constatat că nu prea știu. Au furat biciclete în valoare de 4000 de lei și au valorificat-o la 1000 sau 100 de lei”, a spus comisarul șef Alin Haniș, șeful Poliției Oradea.

În 2016 au fost prinşi 16 hoţi de biciclete, însă doar unul a fost arestat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri